Frissen Zalából

2021.09.07. 13:25

Megújult a gosztolai kápolna – fotók

Kedden délelőtt ünnepélyes keretek, szentmisével egybekötve avatták fel a település megújult kápolnáját.

Korosa Titanilla

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk: régóta váratott magára a helyi temetőben álló Szent Mária Magdolna-kápolna rendbetétele, amihez gyűjtést is hirdettek. Mint arról Balogh Ferenc, Gosztola polgármestere beszámolt, a kis templom felújításához segítséget nyújtott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, a szombathelyi egyházmegye, valamint Ipacs Bence plébános. Az összefogásnak köszönhetően összesen 15 millió forint támogatáshoz jutottak, amiből helyreállították az építményt és megszépítették a környezetet.

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az avatóünnepségre hivatalos volt dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, illetve Pataky Attila énekes is, akik szintén segítették a kápolna renoválásának ügyét, ám egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudtak részt venni az ünnepségen. Köszöntőbeszédet Szabó István honvédelmi államtitkár és Vigh László mondott. A megújult kápolnát a szentmise főcelebránsa Császár István általános helynök szentelte fel.

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A rendezvényen részt vett dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, illetve a környék településeinek polgármesterei, képviselői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában