Frissen Zalából

2021.09.21. 12:13

Kultúrházak éjjel-nappal: színes programok várnak Zala megyében

Színes programokkal készülnek Zala megyében a 15. Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatra: éjszakai könyvtárlátogatással, kreatív városi sétával és épülettájfutással is várják a közönséget szeptember utolsó hétvégéjén.

MTI

A 1849-es téli hadjárat egyik csatajelenetét felelevenítő, hagyományőrző Budai 2. Honvédzászlóalj ágyúval tüzel a Kultúrházak éjjel-nappal 2018 rendezvénysorozat országos megnyitóján Budakeszin 2018. február 2-án

A zalaegerszegi Apáczai művelődési központ a „Mindennap értéket adunk” szlogen jegyében állította össze az intézmény kulturális sokszínűségét reprezentáló programkínálatát – mondta el az MTI-nek Kovács Bernadett népművelő.

A Kultúr-zsúr elnevezésű rendezvénysorozatot Nagy Árpádné mandalakészítő munkáit bemutató kiállítással nyitják meg pénteken. A tornacsarnokban éjszakai focibajnokságot rendeznek, míg a nagyteremben retródiszkó lesz, a 80-as és 90-es évek legismertebb slágerei hangzanak el.

A szombati programkavalkád a Kultúr-börze címet kapta: az egésznapos rendezvényen bemutatkoznak az intézményben működő közösségek, alkotóműhelyek, sport- és táncművészeti klubok. A „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület szakemberei tanácsadásra várják a családokat, amelyek 11 órakor a Három Királyfi Három Királylány országos programhoz csatlakozva emelik majd magasba a gyermekeket. Délután őszi játszóházi forgataggal folytatódik és éjszakába nyúló, táncházzal zárul programsorozat.

A 1849-es téli hadjárat egyik csatajelenetét felelevenítő, hagyományőrző Budai 2. Honvédzászlóalj ágyúval tüzel a Kultúrházak éjjel-nappal 2018 rendezvénysorozat országos megnyitóján Budakeszin 2018. február 2-án

Vasárnap délelőtt a látogatók az épülettájfutáson bejárhatják a művelődési ház épületét. Késő délután a Nyelvek Európai Napja alkalmából Az ezernyelvű zene címmel tartanak komolyzenei koncertet – sorolta Kovács Bernadett.

Az Apáczai tagkönyvtár pénteken 23 óráig tart nyitva. A látogatók 18 órától kedvezményesen beiratkozhatnak a könyvtárba, együtt alkothatnak a Kreatív Klub tagjaival, a Társasjáték Klub foglalkozásán pedig a legújabb társasjátékokat is megismerhetik – mondta el Jasztrab Istvánné főkönyvtáros.

A Kanizsai Kulturális Központ családi hétvégével csatlakozik a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozathoz – emelte ki Kovácsné Mikola Mária igazgató. A Hevesi Sándor Művelődési Központban pénteken Uzsoki Lászlóné csipkéit mutatják be, szombaton a nagykanizsai zenészekből álló Retro Party Boys ad koncertet. A Medgyaszay Házban pénteken Csuja Imre színművész ad önálló irodalmi estet, vasárnap pedig az Ametist Bábszínház érkezik a Mazsola és Tádé című zenés bábjátékkal.

Bödeházán pénteken nyitják meg Kálovicsné Káldi Bernadett festménykiállítását a faluházban, a vendégeket a tájegység kedvelt étkeivel kínálják. Zalaváron a Közösségi Színtér és Könyvtár szombaton családi kézműves foglalkozásnak ad helyet, amelyen őszi díszek készülnek, Életmódváltás egyszerűen címmel lesz előadás, az ötórai teadélutánon pedig régi dokumentumokkal, képekkel, filmekkel idézik fel a falu történetét.

Kispáliban Szent Mihály-napi szüreti felvonulással kezdődik a szombati programsorozat, a rendezvénypajtában gyermekműsorral, koncertekkel és helyi termékek bemutatójával várják a közönséget.

A zalalövői Salla Művelődési Központban szombaton délelőtt könyvtári programokat, délután kreatív városi sétát szerveznek. Az élménytúrán a családok az erre az alkalomra készített kiadvány, a „túracsomag” segítségévek fedezhetik fel a zalai város építészeti értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában