Frissen Zalából

2021.09.22. 07:00

Kerékpártúrán ismerkedhettek meg a hetési táj szépségeivel az érdeklődők

Kerékpártúrára várták az érdeklődőket az elmúlt hétvégén a hetési településre.

Korosa Titanilla

Egri Éva, Lendvajakabfa, Pantó László, Gáborjánháza, Bán Lajos, Szíjártóháza és Bedő Andrea, Bödeháza polgármestere a túrán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A csatlakozók útja Szijártóházáról Zalaszombatfán, Belsősárdon és Reszneken át Lendvajakabfára vezetett, ahol vendégül látták őket, majd visszatértek a kiindulópontra. Az alig 20 kilométeres körtúra során megismerhették a határ menti táj szépségeit és az útba eső kistelepülések nevezetességeit is.

Egri Éva, Lendvajakabfa, Pantó László, Gáborjánháza, Bán Lajos, Szíjártóháza és Bedő Andrea, Bödeháza polgármestere a túrán
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Bedő Andrea szervezőtől, Bödeháza polgármesterétől megtudtuk, hogy a kerékpáros rendezvény a Tájházak útján projekt negyedik rendezvénye volt. Több mint 80 résztvevőt sikerült megszólítaniuk, akik közt a legidősebb 75, a legfiatalabb pedig 10 éves volt, vagyis igazi, generációkon átívelő sportprogramot rendeztek. A túrára érkeztek Belgiumból, Németországból, Budapestről, Zalaegerszegről és nagyon sokan Lentiből. A kerékpárosok félúton, Lendvajakabfán a csipeszgalérián hetési hímzésekről készült fotókat tekinthettek meg, ismerkedve a helyi mintakinccsel, emellett az éhes túrázók kemencében sült langallót és helyi termelők termékeit is megkóstolhatták. A túra lebonyolításába a lenti Mocorgók Egyesület csapatának tagjai is bekapcsolódtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában