Frissen Zalából

2021.09.24. 06:50

Jövő nyárra elkészül az ipari park Nagykanizsa keleti részén

Jó ütemben halad a város keleti részén kijelölt ipari park kialakítása – mondta a helyszínen Balogh László polgármester.

Pásztor András

Balogh László, Czirákiné Pakulár Judit, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője és Komáromi Zsolt a sajtótájékoztatón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Balogh László elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében közel 3 milliárd forint támogatást kapott Nagykanizsa, hogy a már meglévő ipari park mellett további 20 hektáros területet alakítson ki a kis- és középvállalkozások számára.

Balogh László, Czirákiné Pakulár Judit, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője és Komáromi Zsolt a sajtótájékoztatón
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– A kisajátítások megtörténtek, illetve a közművesítésen túl, több mint két kilométer hosszan új feltáró út is épül – részletezte Balogh László, hozzátéve: az új ipari park szomszédságában egy közel 70 hektáros terület feltárása is elkezdődött, állami beruházásként.

A sajtótájékoztatón Komáromi Zsolt a fővállalkozó Reaszfalt Kft. képviseletében elmondta: a földmunkák 80 százalékával elkészültek, és várhatóan az év végéig minden ezzel kapcsolatos munka végére érnek.

– A gázvezeték kiváltása megtörtént, a jövő héten kezdjük építeni a Péterfay-árok fölött átvezető hidat és ezzel párhuzamosan az ivóvíz- és a szennyvízhálózat építése is zajlik – mondta Komáromi Zsolt, aki úgy fogalmazott: várhatóan jövő év nyarára elkészülnek a beruházással, ami azt jelenti, hogy 20 hektárnyi szabad ipari területe lesz Nagykanizsának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában