turisztikai-kulturális esemény

2021.09.07. 17:00

Ismét megrendezik az Őrségi Tökfesztivált

Egy év kihagyás után idén újra megrendezi hagyományos őszi turisztikai-kulturális eseményét, az Őrségi Tökfesztivált a vasi kisváros és az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság.

Gyuricza Ferenc

Az immár kétnapos program az előttünk álló hétvégén várja az érdeklődőket.

Mindez azt is jelenti, hogy a szokott időpontnál két héttel korábban kerül sor a rendezvényre az Őrség fővárosának nevezett Őriszentpéteren, illetve a Tökfesztivál további programhelyszínein: Szalafőn, Nagyrákoson és Magyarszombatfán. A többek között számos kulturális bemutatót, gasztronómiai élményt, kézműves-foglalkozást, játszóházi programot, valamint túrákat is magába foglaló fesztivál két fő napja a szombat és vasárnap lesz, de Nagyrákoson, a kultúrházban már péntek este 18 órától múltidéző tökmagköpesztésre várják az érdeklődőket. A fesztivál hivatalos megnyitóját szombaton délelőtt, 11 órai kezdettel tartják Őriszentpéteren, ahol ünnepi beszédet V. Németh Zsolt, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos mond.

Az idei tökfesztivál várhatóan legnagyobb érdeklődést kiváltó rendezvénye a Vad Fruttik koncertje lesz, amely szombaton 17 órakor kezdődik az őriszentpéteri szabadtéri színpadon, míg vasárnap ugyanott Legendák címmel ismert hazai és világslágerekből csendül fel exkluzív válogatás. Ebben a programban mások mellett Auth Csilla, Danics Dóra és Gidófalvy Attila működik közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában