oktatás

2021.09.21. 09:00

Ismét lehet jelölni a Rátz Tanár Úr Életműdíjra a reáltárgyak oktatóit

Ismét lehet jelölni a Rátz Tanár Úr Életműdíjra azokat a reáltárgyakat oktató tanárokat, akik kimagasló szerepet töltenek be tantárgyuk népszerűsítésében és a tehetséggondozásban.

MTI

Diákok, szülők és pedagógustársak javasolhatnak az életműdíjra kiemelkedő teljesítményű, a magyarországi közoktatás 5–12. évfolyamain biológiát, matematikát, fizikát vagy kémiát tanító (vagy egykor tanító) tanárokat. A pályázatot kizárólag online lehet beadni, október 11-éig – közölték a szervezők.

A jelölés kritériuma a legalább tízéves közoktatásban szerzett gyakorlat, a tanítványok által elért kiemelkedő teljesítmény országos hazai vagy nemzetközi versenyeken, a hátrányos helyzetű diákok folyamatos segítése, a tehetséges fiatalok támogatása, a reáltárgyakhoz kapcsolódó hazai szakmai programok, versenyek, továbbképzések szervezésében való részvétel. A szakmai feltételek mellett az is elengedhetetlen, hogy a jelölni kívánt pedagógus munkája során hivatásának tekintse tanítványai nevelését, vala­mint személyisége és egész életvitele példamutató legyen.

Az egyénenként 1,5 millió forintos díjazással járó életműdíjat idén is két-két matematika, fizika, kémia és biológia szakos tanárnak ítéli oda az alapítvány kuratóriuma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában