Frissen Zalából

2021.09.27. 17:38

Idén is bunkertúrára várták az érdeklődőket Lovásziban

Az elmúlt hétvégén idén először tartottak „igazi” bunkertúrát a településen, illetve annak környékén. A 85 résztvevő 13 kilométer hosszú útvonalon csöppent vissza hidegháborús időszakba és teltek meg újra élettel a ma már történelmi emlékhelynek számító egykori védelmi rendszer egyes elemei.

Korosa Titanilla

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Simon András szervezőtől megtudtuk, hogy a felfedező túrára közelebbről, s távolabbról egyaránt érkeztek érdeklődők, volt aki biciklivel és volt, aki külföldről érkezett. Az időjárás nagyon kedvezőnek bizonyult, gyönyörű napos őszi időben járták be az őszi erdőt és fedezték fel a régi határőr laktanyát, a jugoszláv és a hétszobás bunkert, valamint zárásként a légópincét is megnézték.

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

– Úgy gondolom, hogy nagyon jó csapat gyűlt össze a mai napra és szerintem mindannyian egyet is értünk abban, hogy nagyon jó hangulatban telt a túra – mondta Simon András. – Mindent összegezve érdekes volt új embereket megismerni. Szeretném megköszönni mindazoknak a segítségét, külön Parragi Attilának, akik nélkül a túránk nem valósulhatott volna meg.

Fotó: Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában