Frissen Zalából

2021.09.07. 07:00

Hittanévnyitó istentiszteletet tartottak Hévízen

Isten akkor is mellettünk van, ha nehézzé válnak a tanulás percei – hangsúlyozta Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor a vasárnapi hittanévnyitó istentiszteleten.

Péter B. Árpád

A hittanos gyerekekkel az úrasztala körül imádkozott Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztor az istentiszteleten

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A lelkésztől megtudtuk, ettől a héttől Alsópáhokon és a két hévízi oviban heti 3-3 órában lesz református hitoktatás, az általános iskolában pedig összesen heti 16 református hittanóra lesz a különböző korcsoportoknak.

A hittanos gyerekekkel az úrasztala körül imádkozott Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztor az istentiszteleten
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A gyülekezeti teremben szerdánként Bibliaórát, szombaton ifjúsági alkalmakat, vasárnaponként pedig gyermek-istentiszteletet tartanak, utóbbit Kotora Erika és Kotora Pál vezetésével.

Igehirdetésében Péntekné Vizkelety Márta azt mondta, az ősz kezdetén hálát adunk a mögöttünk lévő nyárért, annak minden áldásáért, az összejövetelekért, a gyülekezet hittanos táboráért és a nyaralásokért, majd leszögezte: minden tanév új kezdetet jelent, hiszen több és más tudásanyagot kell elsajátítani, ami nagyobb szorgalmat, odaszánást kíván a gyerekektől. Ám ezen a nehéz úton nincsenek egyedül, az Úr velük és családjukkal van minden napon.

A lelkipásztor úgy fogalmazott: kérjük Istent, adjon nekünk becsületet, szorgalmat, lelkierőt a tanuláshoz, feladataink teljesítéséhez.

– Adja meg, hogy általa tanuljunk tanulni, és igéi benne maradjanak a szívünkben, hogy mindazt beépíthessük a mindennapjainkba, és így legyünk hittel teljesebb, szorgalmasabb, tanulni vágyóbb emberek – hangsúlyozta Péntekné Vizkelety Márta, kiemelve: Krisztus megszabadított bennünket a bűntől, a gonosztól, általa ellen tudunk állni a kísérésnek, és helyünk lesz a mennyek országában, de életünk minden helyzetében kérhetjük a segítségét, akkor is, ha nehézzé válnak a tanulás percei.

– Kérjük, hogy vezessen bennünket – folytatta a lelkész – s adja meg, hogy gyermekeink felnőve hittel teli, a küldetésüket betöltő, becsületes, igaz úton járó emberek legyenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában