Frissen Zalából

2021.09.24. 07:00

Lubics Szilvia adta át a díjakat a Hevesi-iskola futóversenyén

„Fut a Hevesi” címmel hagyományos futóversenyt szervezett tegnap a Hevesi-iskola a Mindenki Sportpályáján, 530 tanulója részvételével.

Benedek Bálint

Dr. Lubics Szilviát is inspirálta a gyerekek kitartása

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

A közösségkovácsoló rendezvényen az évfolyamok eltérő távokon mérhették össze tudásukat. A fiatalokat dr. Lubics Szilvia hosszútávfutó, ultramaratonista várta, aki a díjak átadása mellett élménybeszámolót is tartott. Elmondta: a gyerekek lelkesedéséből és lendületéből merít erőt a jövő heti UltraBalaton versenyre. Gondol majd a kitartásukra, amikor a tó megkerülése közben esetlegesen nehézségekbe ütközne.

Dr. Lubics Szilviát is inspirálta a gyerekek kitartása
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

 

A rendszeresen sportoló diákok mellett a kevesebb testmozgást végzők is komolyan vették a versengést. Szabó Erzsébet, az intézmény igazgatója szerint örökös Öko-iskolaként fontos számukra az egészséges életmódra nevelés, melynek szerves része a sport. Az osztályokban a lányokat és a fiúkat külön értékelték, de a leggyorsabb osztály is elismerést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában