Frissen Zalából

2021.09.20. 16:00

Falunap és szüret volt Beleznán

Az elmúlt hétvégén falunapot rendeztek a dél-zalai településen, összekapcsolva a szüreti felvonulással.

Korosa Titanilla

A Nemespátrói Tánccsoport country stílusú előadással is fellépett Fotó: Korosa Titanilla

Utóbbi programelemmel indult az esemény a helyi Labdarózsa Tánccsoport szervezésében, majd délután a megnyitót követően zenés műsorral várták a látogatókat.

Bődör István polgármester elmondta, hogy a járványhelyzet enyhülése, a korlátozások feloldása idén már lehetővé tette a falunap megszervezését, bár – mint a település vezetője jelezte – a látogatók száma elmaradt a várttól. A program megtartásához támogatást is kapott a falu, igyekeztek minél szélesebb körben megszólítani a falubelieket, környékbelieket, elszármazottakat. A kulturális program mellett főzőversenyt hirdettek, melyre három csapat nevezett, és tombolasorsolást is tartottak. A támogatóknak köszönhetően értékes nyeremények találtak gazdára, a fődíj egy televízió volt.

A Nemespátrói Tánccsoport country stílusú előadással is fellépett
Fotó: Korosa Titanilla

A falunapon Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte a megjelenteket.

A kulturális műsorban fellépett a Tüttő János Nótaklub, a Nemespátrói Tánc­csoport, valamint a Labdarózsa Tánc­csoport, majd a Decsi fivérek szolgáltatták a zenét. Este bállal zárult a rendezvény.

Vasárnap Paton is falunapot tartottak. Itt ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét a program az evangélikus templomban. A műsorban felléptek a Kanizsai fúvósok, a Stobos tamburazenekar, a Zalagyöngye táncegyüttes, Bognár Gyula nóta- és dalénekes és A jó Laci Betyár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában