Frissen Zalából

2021.09.26. 11:15

Épülettájfutással és komolyzenei hangversennyel folytatódik a Kultúrházak éjjel-nappal Zalaegerszegen

A Magyar Népművelők Egyesülete idén szeptember utolsó hétvégéjére tűzte ki a 15. Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozat megrendezését, amelynek a zalaegerszegi helyszíne az Apáczai Csere János Művelődési Központ volt.

Jóna István

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

Az idei országos rendezvénysorozat mottója: a „Mindennap értéket adunk” szlogennel volt. A megyeszékhelyi program pénteken nyitott Nagy Árpádné Mandalák című kiállításával, majd a megnyitót követően egy workshop keretében kipróbálhatták az érdeklődők a mandalakészítést. A pénteki programban öregfiúk focitorna és retro buli várta az érdeklődőket.

-A szombati programunk a Klutúr-börze nevet viselte, ahol a délelőtti programunkra a kisgyermekeket vártuk. Itt bemutatkoztak az ÁMK-ban működő klubok, gyerekekkel foglalkozó közösségek, mint például a Tilinkó Zenebölcsi, a Bóbita torna – tájékoztatott Kovács Bernadett népművelő.

Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

A Korán Érkeztem Közhasznú Egyesület tanácsadással készült, majd 11 órakor csatlakoztak az A gyereket a magasba! országos programhoz, melyben több mint negyvenen vettek részt.

A délután játszóházzal folytatódott a tornateremben, ahol bemutatkoztak az intézményben működő alkotóműhelyek, illetve művészeti csoportok az ovis modern tánctól a társastáncig. Érdekes játékokkal jött ki a társasjáték klub, és tovább zajlottak a délelőtt megkezdett a tanácsadások is.

Az intézmény aulájában a – a Mozgássérültek és Fogyatékkal élők Egyesülete a Kertvárosi Nyugdíjas Klub közreműködésével, a majdnem elfelejtett értékeink programsorozaton belül kínáltak házi süteményeket, mint például a lassan feledésbe merülő hájas kráfli.

Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

Késő délután a Tarsoly Erdélyi Mezőségért Egyesület előadásban láthatta a közönség a Rátóti csikótojás című vidám népi zenés mesejátékot, majd gyermek – és felnőtt táncház zárta a napot.

A programok ma 9 órától épület tájfutással folytatódik a TRIÓ Egerszeg Zalaegerszegi Tájfutó Club rendezésében. A háromnapos programsorozat zárásaként 17 órától Az ezernyelvű zene – komolyzenei hangversennyel zárul. Az előadásra a belépés díjtalan. A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában