Frissen Zalából

2021.09.01. 09:49

Egy hónapon át rendőrök és polgárőrök segítik a közlekedőket az iskoláknál Lentiben

Szeptember 1-től egy hónapon át a városban az Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolánál, és a Vörösmarty Mihály Általános Iskolánál lévő gyalogátkelőhelyeknél a tanítási idő megkezdése előtt reggelente, valamint az tanítási idő befejezését követően délután a rendőrség és a polgárőrség fokozott jelenlétet biztosít, mivel ilyenkor az oktatási intézmények körül megnő a forgalom, amely nagyobb odafigyelést igényel minden közlekedőtől, gyerektől és felnőttől egyaránt.

Korosa Titanilla

A tanévkezdet több szempontból fokozott veszélyeket rejthet a gyermekek számára, ezért a rendőrség ilyenkor kiemelt figyelmet fordít az iskolák környékére.

Fotó: Korosa Titanilla

Mint azt Komláti Beatrix r. őrnagy, a Lenti Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője a helyszínen elmondta: iskolakezdéskor a gyermekek veszélyeztetettsége magasabb az átlagnál. A nyári vakáció után egy időben, nagy számban jelennek meg a mindennapok közlekedésében, még él bennük a nyári, felszabadult állapot, ez csökkentheti az életkoruknál fogva egyébként is alacsony szintű veszélyérzetüket.

Fotó: Korosa Titanilla

A rendőrség és a polgárőrség demonstratív jelenléttel kívánja elősegíteni a gyermekek biztonságos közlekedését, fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és a gyermekülés használatára.

Legfőbb cél, hogy egyetlen gyermekeket érintő baleset se történjen. Ennek érdekében a rendőrök elsősorban a gépjárművezetők szabálykövető magatartását ellenőrzik a gyalogátkelőhelyek környezetében, de odafigyelnek a biztonsági öv és a gyermekülés szabályos használatára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában