Frissen Zalából

2021.09.21. 07:00

Díjat kapott a nagykanizsai online fánkfesztivál

A Magyar Fesztivál Szövetség százhalombattai közgyűlésén Fesztivál helytállásért díjat vehetett át Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója, az országos farsangi fánkfesztivál megszervezéséért.

Benedek Bálint

Kámánné Szép Terézia az elismerést igazoló oklevéllel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A szövetség rendezvényén külön kiemelték azokat az eseményeket, melyeket a koronavírus-járvány idején megtartottak. Ezek közül a 13. alkalommal megszervezett országos farsangi fánkfesztivál a párját ritkította. Méltatták azt is, hogy a szervező intézmény munkatársai és vezetője is példamutatóan dolgoztak azért, hogy a korábbi, jelenléti rendezvényhez hasonló, nívós fesztivállal lepjék meg a közönségüket. Nagyon kevesek mertek kockáztatni, hogy online térben tartsák meg a fesztivált, de a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház csapata kivételes elhivatottságról tett tanúbizonyságot, amikor elhatározta, hogy a számos nehézség ellenére is belevágnak. Ezzel pedig méltóképp ápolták a gasztronómiai hagyományokat, a kultúrát, és megtartották a folytonosságot, sőt finom fánkok készültek.

Kámánné Szép Terézia az elismerést igazoló oklevéllel
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A leglényegesebb a társadalmi szerepvállalás volt – fogalmazott Kámánné Szép Terézia, az intézmény igazgatója. – A fánkokból befolyt bevételt két nagykanizsai beteg kisgyermek javára ajánlottuk fel. A véradás mindig elengedhetetlen „kelléke” volt a fesztiválunknak, de a vírus okán még többeket szólíthattunk meg a vöröskereszttel együtt, mely ugyancsak melegséggel tölti el a szívünket. Sokat jelent számunkra a Magyar Fesztivál Szövetség elismerése, mely azt mutatta, hogy a kitartó munka meghozza eredményét. A minőségi kultúra közvetítéséért dolgozunk, minden körülmények között. Erőt ad, s egyfajta visszaigazolást, hogy megérte megszervezni a fesztivált, hiszen a szervezés közben gyakran úgy éreztem: egyedül vagyok. Azonban nem adtam fel, éreztem: elkötelezettséggel, szolgálatkészséggel, alázattal nincs lehetetlen.

Az igazgató hozzátette: szeretnék a következő, 2022-es országos farsangi fánkfesztivált ismét hagyományosan, a lakossággal együtt tartani a Kanizsa Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában