Frissen Zalából

2021.09.10. 14:04

Balaicz Zoltán Az év polgármestere! Átvette díját a zalaegerszegi városvezető

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg városvezetője kapta Az év polgármestere elismerést, amelyet a Városi Polgármesterek Találkozója című rendezvényen vett át pénteken Szarvason.

ZH

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára a díjátadón

Fotó: Seres Péter

A díjat Pintér Sándor belügyminiszter megbízásából Dukai Miklós helyettes államtitkár adta át Zalaegerszeg polgármesterének a felújított Tessedik Sámuel Múzeumban rendezett találkozón. Balaicz Zoltán az elismerés kapcsán elmondta: „Az ember a szülőföldjét nem választja. A szülőhelyét, ugyanúgy, mint a szüleit, az ember a Gondviselőtől kapja. Ezért ahhoz különös tisztelettel és elkötelezettséggel kell viszonyulnia. Mindig is hittem abban, hogy vannak dolgok, amiket nem mi választunk meg. A családunk, a környék, ahol élünk, a városunk! Mi, zalaegerszegi emberek büszkék vagyunk erre a településre, hiszen ez mi, magunk vagyunk! A dolgok, amik körülöttünk vannak. A sok apróság, aminek egésze a várost alkotja. Az élet egyik legnagyszerűbb és legmegtisztelőbb feladatának tartom, hogy szülővárosom, Zalaegerszeg polgármestere lehetek. A zalai megyeszékhely vezetőjének lenni nagy büszkeség, de a dicső múlt miatt komoly felelősség is! Pártolni a modernizációt, de megtartani az értékeket és a hagyományokat. Nem könnyű feladat, de megtiszteltetés, hogy ezt végezhetem. Szülőhelyem, lakóhelyem polgárainak felhatalmazása és bizalma erőt ad a legnehezebb feladatok megoldásához is. De Zalaegerszeg nem csak város, hanem otthon is. Az első anyai tekintet, az apai bátorítás, a nagyszülők bölcsessége, az első lépések, az első tanítási nap, az iskolák, a tanítók és a tanárok, a feleségem, a kisfiam, a családom, a barátaim – küzdelmek, sikerek és kudarcok elválaszthatatlanul kötnek Zalaegerszeghez. Tamási Áron szavait kölcsönvéve: a világon az a legfontosabb, hogy valahol otthon legyünk benne. Én akárhol is vagyok a világban, csak Zalaegerszegen vagyok otthon! A szülővárosomért végzett szolgálatot igazi hivatásnak tekintem, és talán magát Zalaegerszeget is, ahol mindenki megtalálja a jövőjét! Még egyszer köszönöm mindenkinek, hogy ezt a rangos elismerést megkaphattam!”

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára a díjátadón Fotó: Seres Péter

Az év alpolgármestere Fórizs László (Hajdúböszörmény), Az év jegyzője Tatár Zoltán (Hódmezővásárhely) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában