Frissen Zalából

2021.09.11. 18:05

Akár rohamosztagossal is pózolhattál a zalaegerszegi Képregénybörzén

Bemutatók, érdekességek, és vetítés is várta a képregényrajongókat szombaton. 

Rákos Bianka

Nagy érdeklődés mellett tartották Zalaegerszeg első képregénybörzéjét a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban. Többek között a DC és Marvel hősök szerelmesei számtalan ritka kiadásból válogathattak a standoknál, ám aki egy kis újdonságra vágyott az sem maradt csalódott.

Képregények a börzén Fotó: Rákos Bianka

- Elég sok az érdeklődő, megmondom őszintén, ennyire nem is számítottam – árulta el az egyik asztal mögött álló Mészáros László, aki előtt temérdek mennyiségű híres kiadvány sorakozott. A gondosan fóliázott füzetek között akadt – a gyűjtők körében máig népszerű – Kandi lapok által kiadott Pókember képregény, de több Star Wars történet is. László egyébként Dave Howard név alatt már több sci-fi regényt is írt, ám a börzére saját munkáiból most nem hozott.

Mészáros László a zalaegerszegi képregénybörzén Fotó: Rákos Bianka

Az íróval ellentétben a keszthelyi Csörnyei Márk saját kiadású képregényével érkezett a VMK-ba. Asztalánál az Idegen Földrész című történetének két füzetére lehetett lecsapni.

Csörnyei Márk saját kiadású képregényével érkezett Fotó: Rákos Bianka

A vásár mellett retro képregény mozi, valamint több bemutató is várta a látogatókat. A színpadon a magyar Zorro képregény rajzolója Vári Tamás helyben készített rajzokat, nemcsak a maszkos igazságosztóról, hanem más híres hősről – többek között Rozsomákról (vagy más néven Farkasról) is. Tamás mellett Takács Alexandra „Szasza” tetoválóművész munkájába is beleleshettek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában