Frissen Zalából

2021.09.15. 08:00

A zalalövői civil szervezet megrendezte hagyományos jótékonysági estjét

Megváltozott formában, de továbbra is támogatja a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület a Böjte Csaba vezette Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonait. A zalalövői civil szervezet az elmúlt hét végén rendezte meg hagyományos jótékonysági estjét.

Gyuricza Ferenc

Csonka Ferenc egyesületi elnök Fotó: Gyuricza Ferenc

A helyi általános iskolában megtartott rendezvény apropóján Csonka Ferenc elnök lapunknak elmondta: szervezett formában már tizenegyedik alkalommal támogatják az erdélyi otthonokat. A karitatív akció általában két összetevőből áll, tartós élelmiszerek, tisztítószerek, tisztálkodóeszközök, tanszerek és könyvek gyűjtéséből, valamint a szokásos jótékonysági estből.

Csonka Ferenc egyesületi elnök Fotó: Gyuricza Ferenc

Tavaly a koronavírus-járvány miatt teljes egészében elmaradt a támogató program, s a gyűjtésről – a kiszállítás bizonytalansága miatt – idén is le kellett mondaniuk, ám a jótékonysági est több mint 200 ezer forintos bevételéből tudják támogatni a parajdi napközi otthont. A szombati rendezvényen a Brassói Csillagok énekegyüttes és a csesztregi népdalkör lépett fel, továbbá megemlékeztek az egyesület közelmúltban elhunyt két tiszteletbeli tagjáról, Horváth Istvánról és Szabó Gyuláról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában