Frissen Zalából

2021.09.04. 16:40

A város napját ünnepelték Pacsán

A település példát mutatott összefogásból az elmúlt másfél évben, az itt élők felismerték, csak egymást segítve, támogatva lehet meg- és túlélni a mindennapokat a járvány idején.

Arany Gábor

Az ünnepség résztvevői

Ezt Kelemen Tamás, a 12 éve várossá lett Pacsa polgármestere fogalmazta meg a város napján tartott beszédében. Kiemelte: a kór alapjaiban rengette meg egészségi, szociális, érzelmi és gazdasági biztonságot, de sikerült a közösséget összetartani, alkalmazkodni a körülményekhez, s ily módon elérni, hogy az itt élők többsége egészségesen jutott túl a nehéz időszakon.

A péntek esti, művelődési házbeli ünnepségen számos intézmény, államigazgatási szervezet, valamint 15 település képviseltette magát. Nagy Bálint, Keszthely polgármestere beszédében arra utalt, sok szál köti össze a két várost. Az önkormányzati feladatok színvonalas ellátásának alapja az együttműködés, mert csak ez teheti erőssé, sikeressé a térséget is, tette hozzá.

Az ünnepség résztvevői. Fotók: Arany Gábor

A megyei önkormányzat nevében Ruzsics Ferenc alelnök gratulált a közép-zalai 1700 lakosú város eredményeihez, a megvalósult fejlesztésekhez. Az itt elérhető oktatási, szociális, közigazgatási és egészségügyi szolgáltatásaival, intézményeivel Pacsa központi szerepet tölt be a térségben, emelte ki. Megismerve a jövőre vonatkozó terveket is, a város további jelentős fejlődés előtt áll. Az eddig elért eredményekre pedig büszkék lehetnek az itt élők, hangsúlyozta.

A városnapi ünnepségen díjakat is átadtak; a járványhelyzet idején tanúsított helytállásáért kapott Polgármesteri Elismerő Oklevelet a házi segítségnyújtásban dolgozó Bedő Lajosné, Böröcz Papp Lajosné, Farkasné Ács Mária és Seffer Jánosné.

Az ünnepségen a KISZÖV Senior táncosai, Horváth Anita, Zubor Péter léptek fel

Ugyanezt az elismerést vette át az általános iskola Füsti fecskék csapata. A 3. osztályos Németh Gergely József, Dömötör Dániel és Sziva Dorina Réka pedagógusuk, Csóborné Ács Éva felkészítésével a Környezetismeret-környezetvédelem országos csapatversenyen első helyezést ért el.

Szintén Polgármesteri Elismerő Oklevelet vehettek át az iskola népzenei fellépői: Bali Panna, Tatár Hanga Zsófia, Kovács Olívia Johanna, Németh Odett, akik Laposa Julcsi Príma díjas népzenész Népi hang-színek című könyvsorozatának zenés produkciójában működtek közre. A Pálos Henrietta intézményvezető által felkészített diákok studiófelvételeken, lemezbemutató koncerteken vettek részt. Ez alkalommal vehette át pedagógusi gyémántdiplomáját Mészáros Ferencné, aki 1964-től nyugdíjazásáig, 33 éven át tanított a pacsai iskolában.

Kelemen Tamás Pacsa polgármestere

Fotók: Arany Gábor

Galéria:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában