Frissen Zalából

2021.08.12. 13:00

Szigorúbban lépnek fel a szemetelő horgászok ellen

A szemetelő horgászok elleni határozott fellépést helyezte kilátásba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. A területi horgászjegyet is bevonják az illegálisan hulladékot elhelyező pecástól a rendőrségi feljelentés mellett.

ZH

A társaság által közzétett felhívás szerint a Kis-Balaton Zalavár és Zalaszabar közötti horgászhelyeinél korábban elhelyezett szeméttárolókat leszerelték és eltávolították. Ennek oka elsősorban, hogy rendszeresen nagy mennyiségű lakossági szemetet hordtak a tárolókba és köréjük. Másodsorban pedig valakik vandál módon megrongálták a szeméttárolók egy részét, alkalmatlanná téve őket funkciójuk betöltésére.

A hulladékgyűjtők eredeti célja a horgászoknál keletkezett szemét összegyűjtése volt, és a hulladék kezelésével kapcsolatos költségeket abból a bevételből igyekeztek fedezni, amely a helyi horgászjegyek értékesítéséből befolyt. A társaság a továbbiakban nem tartja vállalható veszteségnek, hogy a horgászok befizetéseinek és dolgozóik munkaóráinak terhére spóroljanak egyesek a szemétszállítási költségeiken. Az illegális hulladékelhelyezés rendőrségi feljelentést von maga után, mert a hulladékgazdálkodás szabályainak megsértése bűncselekmény, figyelmeztet a nonprofit társaság közleménye. A horgászok tájékoztatására táblákat helyeztek ki a Zalavár és Zalaszabar közötti útszakasz horgászhelyeire.

Fotó: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában