Frissen Zalából

2021.08.23. 15:13

Negyedik alkalommal hívta kerékpáros túrára a megye és a város vezetőit Vigh László

A résztvevők az Alsóerdőn épülő szabadidőparkban találkoztak. A csepergő esőben a meghívottak fele vállalta már induláskor a biciklizést, a többiek a kirándulás további helyszínein csatlakoztak a csapathoz.

Mozsár Eszter

A résztvevők (balról jobbra): dr. Császár Gabriella, dr. Vereckei Csaba Iván, Balaicz Zoltán, Rigó Csaba Balázs, dr. Sifter Rózsa, Vigh Lászó, dr. Besenczi Árpád, Egri Gyula és Horváth A. Attila

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A házigazda politikus a rendezvény elején hangsúlyozta, hogy mindig az adott év legfontosabb beruházásait tekintik meg.

– A találkozó lényege, hogy kötetlen formában tájékozódhassunk a város fejlődéséről, a mindennapos munka mellett ugyanis nehezen találkozunk egymással – mondta Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. – Szerencsére Zalaegerszegen minden beruházás a megfelelő ütemterv szerint halad, a határidőket tartjuk. Felhívom továbbá a figyelmet, hogy augusztus 29-én vasárnap reggel 9 órakor utoljára lesz lehetőség a járműipari tesztpályán kerékpározni, ugyanis mára szinte teljes a kihasználtság, folyamatosak tesztelnek. A Gurul a térség elnevezésű kerékpáros bejárás utolsó rendezvényén látványos programmal várjuk majd az érdeklődőket: a Smartcityben önvezető autók közlekednek, valamint a különböző pályaelemeken mutatkoznak be a gyorsuló és fékező járművek.

A résztvevők (balról jobbra): dr. Császár Gabriella, dr. Vereckei Csaba Iván, Balaicz Zoltán, Rigó Csaba Balázs, dr. Sifter Rózsa, Vigh Lászó, dr. Besenczi Árpád, Egri Gyula és Horváth A. Attila
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Balaicz Zoltán polgármester az alsóerdei rekreációs központ bruttó 5,6 milliárdos fejlesztésével kapcsolatosan elmondta: a komplexum egy része már 2022-től használható lesz, valamint a tervektől eltérően egy új létesítményben a zalai erdőket és vadvilágot bemutató, VR-szemüveges virtuális tér, sötétszoba várja majd a családokat. Ez a VR-program a vadászati világkiállításon debütál. Érdekességként kiemelte még, hogy a TV-torony kávézója üvegfalat kap és úgynevezett skywalk teraszt alakítanak ki. A városvezető végül hozzátette, a környező kerékpárutak beruházásai ugyancsak jó ütemben haladnak.

A résztvevők ezen a napon az Alsóerdőt követően az uszoda, a Göcseji Múzeum, a Mindszenty zarándokközpont, valamint a helyi termelői piac építkezését tekintették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában