Frissen Zalából

2021.08.18. 07:00

Megújul Nagykanizsán a Platán sori víziközmű-hálózat

– Örömteli, hogy megoldódhat a Platán sor víziközmű-hálózatának cseréje, miután a kormány 77 milliárd forintos pályázati keretösszeget biztosít ilyen problémák orvoslására.

Pásztor András

Szabó Szilárd és Dénes Sándor a tájékoztatón Fotó: Gergely Szilárd

- Az viszont már szánalomra méltó, ahogy az Éljen VárosuNK! Egyesület frakciója, s köztük Berta Krisztián képviselő úgy állítja be a pozitív fejleményeket, mintha ahhoz bármi köze is lenne – szögezte le Szabó Szilárd, a Fidesz városi frakcióvezetője és Dénes Sándor képviselő sajtótájékoztatón. A frakcióvezető emlékeztetett: Berta Krisztián képviselő számos alkalommal posztolt az ÉVE Facebook-oldalán arról, hogy mihamarabb megoldást kell találni a Platán sori víziközművek cseréjére.

- Az ÉVE-frakció a választások óta eltelt két év alatt megtehette volna, hogy forrást biztosít a feladatra, de valamiért ez mégsem volt olyan fontos – mutatott rá Szabó Szilárd, aki hozzátette: miközben Berta Krisztián folyamatosan Cseresnyés Péter lobbierejét kritizálja, ő még arra sem volt képes, hogy meggyőzze saját frakciótársait a téma fontosságáról.

Szabó Szilárd és Dénes Sándor a tájékoztatón Fotó: Gergely Szilárd

- Lehet, hogy Cseresnyés Péter nem szaladt ki minden egyes csőtöréskor a Platán sorra és posztolt a Facebookra, ahogy azt Berta képviselő tette, helyette azon dolgozott, hogy legyen kormányzati forrás az ilyen problémák megoldására, s hogy a korábbinál kevesebb adó sújtsa a vízműveket. Berta képviselő jobban tette volna, ha nem közös képviselőt játszik, hanem felelős városvezetőként forrást talál a probléma kezelésére. Kiabálni, hőbörögni mindenki tud, de cselekedni csak kevesen – mondta Szabó Szilárd.

Dénes Sándor képviselő, korábbi polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy 2010 óta városszerte több helyen megújult a víziközmű-hálózat, de tény, hogy sok helyen még mindig elöregedett a vezetékrendszer.

- A hálózat cseréjét lépésről lépésre lehet csak megoldani, s ez alapvetően önkormányzati feladat – fogalmazott Dénes Sándor, aki hozzátette: örömteli, hogy a kormány pályázati forrást biztosít, de csak erre nem lehet alapozni. – Azt se feledjük el, hogy a rendszerváltás előtt és az azt követő két évtizedben – amikor zömében baloldali városvezetés volt – az önkormányzat nem a víziközmű-hálózat cseréjére fordította a használati díjból származó bevételeket. Ezért is tartunk most ott, ahol.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában