Frissen Zalából

2021.08.19. 07:00

Megújul Belezna legrosszabb állapotú utcája, a korábbi burkolat szinte teljesen eltűnt

Egy belügyminisztériumi pályázat jóvoltából és saját forrásból, 20 millió forint ráfordításával újul meg a falu legrosszabb állapotú utcája.

Benedek Bálint

Bődör István a József Attila utcában Fotó: Benedek Bálint

Bődör István polgármester elmondta: a belügyi tárcától 17 millió forintot nyertek belterületi útfelújításra, melyhez 3 millió forint önerőt biztosítanak az önkormányzatnak. Az összegből a József Attila utca aszfaltozása és padkázása készül el 380 méter hosszan.

Bődör István a József Attila utcában Fotó: Benedek Bálint

- Az utca felújítása időszerű, ugyanis a korábbi burkolat szinte teljesen eltűnt, az eddigi javítások pedig csak tűzoltásnak voltak jók – fogalmazott a településvezető. – A kátyúk miatt szinte már járhatatlan az út, ezért nagyon jól jött a támogatás. Emellett a Start közmunkaprogramon keresztül lehetőség nyílt 50 zsák úgynevezett hidegaszfalt vásárlására, ezzel a Petőfi, a Dózsa és a Mező utcákban elvégezhetjük a kátyúzást. A hegyi és külterületi utak rendbetételére is szükség lenne, de kétszer is meggondoljuk pályázat beadását, ugyanis a tervek elkészítése nagyobb összeget emésztene fel, amire jelenleg nincs pénzünk. Emellett a Magyar falu programban pályáztunk új hűtő beszerzésére a temetőbe, de nem nyertünk. Ettől függetlenül nem tettünk le erről az elképzelésünkről.

Bődör István büszke rá, hogy a közel 70 beleznai fiatal fejenként 40 ezer forint beiskolázási támogatást kap. Szerinte ezzel a megyében egyedülálló egyszeri támogatással a családok válláról veszik le a terhet, valamint erősíthetik az ifjúság lokálpatrióta gondolkodását. Az alsó tagozatos diákoknak további segítség, hogy az önkormányzat saját buszával szállítja őket a Miklósfai-iskolába és vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában