Frissen Zalából

2021.08.24. 10:05

Jövőre az óvoda belső felújításával folytatják a modernizálást Felsőrajkon

Az idei nyáron sikerült megújítani a község óvodája előtti területet, mely így rendkívül esztétikussá vált, s az önkormányzat nemrég jelentős pályázati forrást nyert el az intézmény belső korszerűsítéséhez is.

Horváth-Balogh Attila

Zsuppánné Horváth Mária és Vargáné Németh Katalin a megújult előkertben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Zsuppánné Horváth Mária polgármester előrebocsátotta: kora tavasszal született döntés arról, hogy az óvoda előkertjét megújítják.

- A területen lévő régi, elöregedett fák veszélyessé váltak, ezért azokat kivágtuk, csakúgy, mint a már nem szép látványt nyújtó kúszótujákat – bocsátotta előre Zsuppánné Horváth Mária. – A terület újraparkosítását június elején kezdtük meg, van egy asztalosunk, Varga Norbert, aki az önkormányzat dolgozója, az ő közreműködésével, illetve a közfoglalkoztatottak segítségével közösen tevékenykedtünk. Munkánkhoz rengeteg felajánlást kaptunk a helyi kertészetektől, vállalkozóktól. Nagyon sok földet kellett a területre hordani ahhoz, hogy kellően egyenletes felületet tudjunk kialakítani. Voltak diákmunkásaink is két helyi fiatal személyében, akik jócskán kivették a részüket a teendőkből. Úgy érzem, sikerült esztétikus és vonzó környezetet létrehoznunk, de ősszel szeretnénk folytatni a munkát egy zöld növényzet alkotta labirintusrendszer kialakításával, azt gondoljuk, ez a gyermekek tetszését is elnyeri majd. Önkormányzatunk természetesen, ahogy eddig, a továbbiakban is elvégzi az olyan, a közterület-fenntartáshoz kapcsolódó munkálatokat, mint a kaszálás, az óvoda új vezetője, Vargáné Németh Katalin pedig arról biztosított, hogy a szülőkkel közösen gondozzák majd az előkertet és annak növényeit.

Zsuppánné Horváth Mária és Vargáné Németh Katalin a megújult előkertben
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A polgármestertől azt is megtudtuk: a közelmúltban 40 millió forintot nyertek egy óvodakorszerűsítési pályázaton, melynek köszönhetően belső felújítást hajthatnak végre az intézményben jövő nyáron. Ez a fűtési rendszer, a víz- és az elektromos hálózat modernizálását, új aljzat kialakítását, festést takarja. A jövőben pedig szeretnék kétcsoportossá bővíteni az ovit, melybe nemrég két fiatal, ambiciózus óvópedagógus-jelölt érkezett.

- Mindezen túl szerettük volna az óvoda játszóterét is korszerűsíteni, de sajnos, a pályázatunk nem nyert. Ezzel együtt bizakodók vagyunk, reménykedünk benne, hogy az ősz folyamán ezt a kérdést is sikerül megoldanunk – tette hozzá végül Zsuppánné Horváth Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában