Frissen Zalából

2021.08.14. 14:15

Jótékony célú közösségi főzés a zalaegerszegi Aquaparkban (frissítve)

Szombaton reggel kilenckor kezdődött el az a jótékony célú zalaegerszegi közös főzés, amelynek az AquaCity vízi élménypark adott otthont.

Arany Horváth Zsuzsa

20210814 Zalaegerszeg AquaCity jótékonysági nap és főzőverseny a Zala Megyei Szent Rafael Kórház javára Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Idén minden eddiginél több, 65 főzőcsapat jelentkezett a városi szervezetek, vállalkozások, intézmények képviseletében, hogy szabadtűzön készült egytálételekkel, sültekkel, palacsintákkal, desszertekkel kínálják a víziparadicsomba érkező fürdőzőket. A kedvező időjárás miatt sokak számára vonzó volt a program, így a szervezők jó bevételre számítottak, s mint az esti összegzésnél kiderült, nem is kellett csalódniuk. Tizenegy óra után, ottjártunkkor már javában rotyogtak a kondérokban a specialitások, a csapatokat éppen végiglátogatta Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, dr. Gasztonyi Beáta, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatójának a társaságában. A jótékony főzés bevételét ebben az évben ugyanis az Ispita Alapítványon keresztül a megyei kórház javára ajánlják fel. A kórház kollektívája maga is 6 csapattal van jelen a főzőnapon. A főigazgató lapunknak elmondta, a betegek komfortérzetének javítására fordítják majd az összeget, az analóg tévéadás megszűnte után új készülékeket vásárolnak a kórtermekbe, hogy enyhítsék a kórházi tartózkodás okozta várakozást. Ezt ugyanis a posztcovidos utókezeléseken részt vevőknek is át kell élni, sokszor hosszú hetekig.

– A megyei kórház főzőcsapatai a nyári kedvelt ételek mellett igyekszik egészségesebb, könnyebb étkekkel jelen lenni, mi az igazgatási csoporttal pácolt csirkét sütöttünk tauléval, sült zöldséges körettel – avatott a részletekbe Dancs Jenő, ápolási igazgató, hozzátéve, a kórház már korábban is volt kedvezményezettje a jótékony főzésnek.

– Második alkalommal vagyunk itt, hagymás babot, hozzá kukoricás kenyeret és saslikot kínálunk, mostanra a cég családi napjává formáltuk az együttlétet – mondta Kemes Zsuzsa, a Patent Kft. vezetője, jelezve, a koraszülöttmentők is számíthatnak a segítségükre.

A zalai megyeszékhely önkormányzata 2002 óta rendezi meg ezt a népszerű karitatív eseményt, mondta a helyszínen érdeklődésünkre a polgármester, hozzátéve, látható, hogy az embereknek hiányzik a közös program, az együttlét, mivel tavaly a járvány miatt nem nyílt mód rá. Idén a bevételből 500 forintos kuponokat vásárolnak a csapatok, de 30 cég már előzőleg ajánlásokat is tett 3,8 millió forint értékben. A végső összeg a belépőjegy és a kuponok bevételéből áll össze. A főzőnapon idén nem voltak zenés rendezvények, de a gyerekes családok találnak elfoglaltságot a fürdőzés és a finom ételek kóstolásán túl is.

– Zalaegerszeg egyik legnagyobb társadalmi megmozdulása ez a rendezvény, a cél pedig nemes, hiszen, annak ellenére, hogy a megyei kórházban az elmúlt időszakban 9 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg, az egészségügyre sosem sok a forrás – mondta Vigh László országgyűlési képviselő.

Balaicz Zoltán a napot összegző tájékoztatójából kiderült, a 65 főzőcsapat 2.9 millió forintot gyűjtött. ( Az első három, legtöbb pénzt gyűjtő csapat: 1. On tour (ZTE KK szurkolók): 325.500 Ft, 2. Az Altatás Biztonságáért Alapítvány: 226.000 Ft, 3. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala: 211.000 Ft.) Összesen 4 ezer 581 vendég fordult meg szombaton az AquaCityben, a belépőjegyekből közel 4.5 millió forint gyűlt össze. Tehát befolyt teljes összeg: 11 millió 91 ezer 445 forint lett. Az átadásra a közeli hetekben kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában