Frissen Zalából

2021.08.25. 14:00

Idén sem lesz Város Napja Nagykanizsán

Idén sem rendezik meg a Város Napját – derült ki a szervezéssel megbízott Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. közleményéből.

Pásztor András

Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője

Forrás: Zalai Hírlap

Az indoklás szerint a kormány nem oldotta fel a szabadtéri rendezvényekkel kapcsolatos korlátozásokat, így a szeptember 10–11-re tervezett kétnapos fesztivál megrendezése nem lehetséges.

A dél-zalai város önkormányzata július 7-én foglalkozott a rendezvény megtartásának lehetőségével. Akkor olyan határozat született, miszerint a közgyűlés kinyilvánítja szándékát a 2021. évi Város Napja szabadtéri rendezvények megtartására, amennyiben a szabadtéri rendezvényekre vonatkozó korlátozások 2021. augusztus 20-ig feloldásra kerülnek.

Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője
Fotó: Zalai Hírlap

A Médiaház közleménye szerint a közgyűlési döntés után kezdődött a szervezés egy olyan csapattal, mely garancia lehetett, hogy a rendezvények a korábbiaktól eltérő módon valódi fesztiválhangulatot teremtenek a városban. Nem volt könnyű olyan szóbeli megállapodásokat kötni, melyek nem jártak anyagi következményekkel, ám lehetővé tették, hogy minden rendelkezésre álljon a tervek megvalósításához. A szervező munka augusztus 3-án leállt.

A fentiekhez Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője két megjegyzést fűzött. Mint mondta: örül, hogy Tar Mihály, a Médiaház ügyvezetője tanult korábbi hibájából, és betű szerint betartotta a közgyűlési határozatot, nem úgy, mint korábban, a Kanizsa Újság kiadásával kapcsolatos közbeszerzés kiírásakor.

– Az Éljen VárosuNK! Egyesület által megfogalmazott, a Város napi rendezvényekre vonatkozó határozat politikai blöff volt, hiszen július 7-én is lehetett sejteni, hogy a korlátozó intézkedéseket nem oldja fel a kormány – fogalmazott Szabó Szilárd, aki szerint olyan céget kellett volna megbízni a szervezéssel, amely a korlátozások mellett is képes lett volna programokat biztosítani a kanizsaiaknak. Más, hasonló méretű városokban ez sikerült a nyár folyamán. Több helyszínen a tömeg is eloszlott volna.

Szabó Szilárd rámutatott: a kanizsaiak már hozzászokhattak az ÉVE alibi-politizálásához, ígéretekből nincs hiány, a tétlenkedésüket viszont a körülményekre fogják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában