Frissen Zalából

2021.08.17. 13:00

Hetés Fesztivál: A helyi termékekre irányult a figyelem

Hetés Fesztivált tartottak az elmúlt hétvégén a településen, a tájegység sajátosságainak bemutatására helyezték a hangsúlyt.

Korosa Titanilla

Balog Anita a kosárfonást mutatta be Fotó: Korosa Titanilla

Közel 200-an vettek részt, s érezték jól magukat a Tájházak Útján program keretében megtartott rendezvényen.

- A fesztiválra elhoztunk mindent, ami Hetés jellegzetessége – mondta Bedő Andrea polgármester. – A kosárkötés mellett kóstolhattak fumut, kerek perecet a látogatók, illetve a helyi jellegű ételek közt dödöllét, prószát, hurkát, kolbászt. Gasztronómiai és kulturális tekintetben is bemutattuk a térséget, fotókiállítást nyitottunk, ahol tizenegy amatőr, illetve profi fotós 150 képen mutatta meg, milyennek látja Hetést.

Balog Anita a kosárfonást mutatta be Fotó: Korosa Titanilla

Az érdeklődők válogathattak kézművesek, termelők portékáiból, a gyerekeknek kézműves-foglalkozást tartottak. Őr Ildikó mézeskalács-készítő segítségével pedig hetési mintakinccsel díszíthettek mézeskalácsot gyerekek és felnőttek egyaránt.

- Az árusok felajánlottak jutalomtárgyakat a tombolasorsolásra, ezzel is ráirányítottuk a figyelmet a helyi termékekre – tette hozzá Bedő Andrea. – A Hetés Fesztivál nem titkolt célja az volt, hogy az árusokkal és a közösségünkkel együtt fejlődjünk, és fenntartható turisztikai termékként debütálhasson a Hetés Fesztivál, amelyet jövőre újra meg szeretnénk rendezni.

A bödeházai program a Kerka Táncegyüttes jó hangulatú műsorával fejeződött be

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában