Frissen Zalából

2021.08.14. 15:00

Hátrányos helyzetű gyerekek érkeztek Kendlimajorba

Egy alapítvány támogatásának jóvoltából a fővárosi Baptista Integrációs Központ Családok Átmeneti Otthonából kilenc gyermek ingyenes művészeti táborban vendégeskedik a kendlimajori művésztelepen.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A gyerekek utaztatását és tábori foglalkozásait a fővárosi ABC Alapítvány támogatta. Dr. Csath Erika, a szervezet titkára elmondta: a kendlimajori alkotóműhelyben évek óta tartanak foglalkozásokat fiataloknak is, és ezekről kizárólag jó véleményeket hallottak. Ezért felvették a kapcsolatot az ugyancsak budapesti Baptista Integrációs Központ Családok Átmeneti Otthonával, hogy szociálisan hátrányos helyzetű fiataloknak kínáljanak élményt. Halász Bernadett, az átmeneti otthon szakgondozója elmondta: a zalai kirándulásra főleg a rajzolás és a festés iránt érdeklődő gyerekeket hívták. A kendlimajori művésztábor házigazdája, Ludvig Klára nagy örömmel fogadta a társaságot, ugyanis már az első napon kiderült: a gyerekek rendkívül érdeklődők, aktívak és nagyon ügyesek.

 

– Ludvig Zoltán festőművész a kortárs festészetről beszélt, Págyi Zsóka keramikus saját művészetét mutatta be, míg Ludvig Dániel a szobrászatba avatta be a résztvevőket – folytatta a kendlimajori művésztelep házigazdája, Ludvig Klára. – Az egyik fiú nagyon nem akart ecsetet venni a kezébe, ám végül látva a többiek szorgalmát, mégis megpróbálta. A végeredmény minket is megdöbbentett: Székács Zoltán kortárs festő egyik korábbi művét részletgazdagon másolta le egy fatáblára, a megfigyelőkészsége lenyűgöző. De a többiek is koncentráltan dolgoztak, ugyanakkor szabadon szárnyalhatott a fantáziájuk.

Ezt megerősítette Ludvig Zoltán is, aki a portrérajzolásba avatta be a gyerekeket, majd kezükbe vehették a művésztelep vendégei azt a fatáblát, melyet kilenc részre osztottak, s mindegyikbe valamilyen figurát festhettek. Págyi Zsóka ugyancsak interaktív élményt kínált, anyagismerettel és keramikus bemutatóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában