Frissen Zalából

2021.08.21. 15:30

Hamarosan indul a Zalában is forgatott Totem – Ördög Nóra avat be a titkokba

Vasárnap este életre kel a Totem ősi mítosza. A TV2 formabontó, saját gyártású kalandrealityje részben Zala megyében forgott. A műsorvezető, Ördög Nóra a zaol.hu-nak elmondta, hogyan élte meg a műsor felvételét. Less be velünk a kulisszák mögé!

Ujvári Klaudia

Ördög Nóra a Totem felvételén

Forrás: TV2

Fotó: Ódor Dorottya

Mint arról korábban beszámoltunk, több zalai település, Cserszegtomaj, Gyenesdiás, Vállus és Vindornyaszőlős is helyet kapott a monumentális produkcióban.

Impozáns helyszínek

- Lélegzetelállító helyszíneket sikerült a kollégáinknak felkutatnia, ami nyilván nem feltétlenül csak az ő érdemük, hiszen hihetetlen adottságokkal rendelkezik az egész terület. Zalahalápot egyébként ismertem korábban, a férjem 40. születésnapját ott ünnepeltük egy vendégházban – árulta el Ördög Nóra.

Benne a mesében
Fotó: Ódor Dorottya / TV2

Kedvelik ezt a térséget, de időközben Nóráékat a Balaton másik csücskébe, Balatonakarattyára vitte a sorsuk, így az elmúlt években keveset jártak ezen a vidéken.

- Jól esett a szememnek a látvány, mert nagyon szeretem a hangulatos 77-es főutat, ami érinti a Káli-medencét, Veszprémtől elvezet Tapolcáig. Napi szinten kétszer végigjártam ezt az utat. Tényleg mesebeli a környék, magát az utazást is élveztem, bár nincs közel – tette hozzá.

Tapolcán alakították ki a fő bázisukat, ott készültek a forgatásokra. A műsorvezető ennek ellenére vállalta az ingázást.

- Onnan mentünk a különböző erdei helyszínekre, én az esetek többségében Zalahalápra. Miután nem végeztünk annyira későn, ezért inkább hazajöttem a családomhoz. Sokszor reggel még én indítottam útnak a gyerekeimet. Nem bizonyult egyszerűnek, már csak az út hosszúsága és forgalma miatt sem. Megizzasztott egyszer-kétszer, hogy időben odaérjek – mesélte a kétgyermekes családanya.

Ördög Nóra a Totem felvételén
Fotó: Ódor Dorottya / TV2

Elmondása szerint az évszázad leghidegebb májusát fogták ki a műsor felvételekor.

- Utólag úgy gondolom, hogy ez a tartalomnak kifejezetten jót tett. Sokkal több izgalmat, kihívást tartogatott így a környék a versenyzőknek. A megáradt patakokkal, a sárral, a csapadékkal és a széllel, mindezektől az egésznek lett egy plusz drámai felhangja, ami remekül passzolt ehhez a mesés témához, ami az egész Totemet körülöleli.

Szarvasok vs. Farkasok

A kalandreality két csapat, a Szarvasok és a Farkasok küzdelméről szól. Az egész alapjául az ősi magyar mondavilágra épülő elemekkel tarkított kincskeresés szolgál. Hét Kristályt kellett felkutatniuk az ismert emberekből álló csapatoknak a Bakony erdeiben. A történet ugyanakkor leginkább másban csúcsosodott ki:

- Különböző feladatokat oldottak meg, ezek között előfordultak olyan fejtörők, amelyek inkább szellemileg erőltették meg őket, akadt azonban sok fizikai akadály, melyekkel szintén megküzdöttek. Ráadásul mindezt együtt vitték véghez úgy, hogy minden szempontból heterogénnek mutatkozott a csapatok összetétele. Kellően össze kellett csiszolódniuk. Önmagában a játék nem is arról szólt, hogy ki az, aki jól felkutatta ezeket a Kristályokat, illetve beillesztette a saját totemoszlopába, hanem arról, hogy ezek az emberek hogyan, milyen fejlődésen mennek át csapatszinten, meg egyénileg – utalt arra, hogy mennyire komoly lemondásokkal járt a játék. Búcsút intettek a luxusigényeknek.

A Szarvasok csapata: Baronits Gábor, Oczella Eszter, Oczella Krisztina, Csősz Boglárka, Nagy Zsolt Leo, Hamvai P.G. és Szőke Zoltán – instruktoruk Novák Zalán Fotó: TV2
A Farkasok csapata: Ekanem Bálint, Busa Pista, Szabó Dóra, Varga Viktor, Krausz Gábor, Völgyesi Gabi és Horváth Csenge – instruktoruk Varga Ferenc Fotó: TV2

- Mindent a saját komfortzónájukon kívül helyeztek. A fiúk és a lányok együtt aludtak a jurtákban, nyilván egy tábor komfortfokozatának megfelelően közös zuhanyzók voltak. Egészen máshonnan érkeztek ezek a hírességek, ez már önmagában számos kihívást hordozott magában. Meglátásom szerint a játék sava-borsát tényleg az adja, hogy a versenyzők miképp alkalmazkodtak egymáshoz, hogyan kommunikáltak. Mindez sok feszültséget, konfliktust szült, de azt is láttuk, hogy kulturáltan rendezték ezeket a helyzeteket. Mi kicsit kívülállóként ugyan, de hihetetlenül nagy érdeklődéssel figyeltük őket.

Vállalta volna?

Műsorvezetőként kivételezett szituációban volt, hiszen úgy tudott a részese lenni ennek a dolognak, hogy egy kicsit mégis kívül maradt. Megkérdeztük, vállalta volna-e a próbatételt.

- Az ember óhatatlanul belegondol ebbe. Nyilván nagyon hiányzott volna a családom, nem tudom, hogy ilyen szinten feladtam volna-e mindent, ami körülvesz. Láttam, hogy ezek az emberek tényleg szemléletformáló változáson mentek át. Biztos, hogy igazi agymosás, egy életre szóló élmény, már maga az érzés, hogy kicsit hőssé tudnak válni. Tulajdonképpen, ha mégis úgy alakulna, hogy benne lennék, akkor meg valószínűleg eléggé élvezném és biztosan büszke lennék magamra, ha leküzdhetném a saját határaim.

Modern és realisztikus

Ezzel együtt reméli, hogy a nézőknek a képernyőn keresztül is átjön az egész látványvilág, velük együtt élik át a kalandokat.

- Rendkívül büszke vagyok a kollégáimra, nemcsak azért, mert teljesen új formátumot fejlesztettek ki, hanem azért is, mert olyan elképesztően modern és realisztikus módon sikerült ezt rögzíteni, hogy minden eddiginél közelebb hozza a nézőket ahhoz az érzéshez, amit átéltünk a versenyzőkkel együtt. Amikor a testkamerák szemszögéből látod és hallod, ahogyan dobog valakinek a szíve, levegő után kapkod, vagy éppen felnéz egy hegycsúcsra, mielőtt felmászna. Annyira szubjektíven látható maga a kaland, hogy szinte benne találod magad a kellős közepében…

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ezeken-a-zalai-helyszineken-forgattak-a-tv2-uj-kalandrealityjet-a-totemet-5268940/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában