Frissen Zalából

2021.08.02. 09:00

Falunapot tartottak Tótszerdahelyen

A helyi rendezvények népszerűségéről és a település fejlesztéséről is beszélt Havasi Viktória polgármester a szombati falunapon tartott köszöntőjében, majd elismerést adott át a település háziorvosának, dr. Gerencsér Józsefnek.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter, dr. Gerencsér József és Havasi Viktória az elismerés átadása után Fotó: Benedek Bálint

Havasi Viktória elmondta: az elmúlt időszakban számos beruházás megvalósításán dolgoztak. Tótszerdahely első írásos említésének 650 éves jubileumát nem tarthatták meg, de a helyi horvát nemzetiségi önkormányzattal közösen egy emlékparkot hoztak létre. Szerinte a rengeteg fejlesztés a közösségi összefogásnak és Cseresnyés Péternek, a térség országgyűlési képviselőjének köszönhető.

Cseresnyés Péter, dr. Gerencsér József és Havasi Viktória az elismerés átadása után Fotó: Benedek Bálint

- A közösségi rendezvény lehetőséget nyújt a találkozásra, de a kulturális értékek továbbörökítésére is – fogalmazott beszédében Cseresnyés Péter. – Az ünnep azért jöhetett létre, mert ennyien tudatosan gondolkoztak és beoltatták magukat. Eleink tradíciói nekünk itt Európa szívében igenis fontosak. Dr. Koósz Attila, a Horvát Köztársaság tiszteletbeli magyarországi konzulja hangsúlyozta: a magyar és horvát barátság szoros, csak így lehet közös tetteket végrehajtani.

Ezt követően Havasi Viktória köszönetet mondott dr. Gerencsér József háziorvosnak, aki 25. éve áll a település szolgálatában, majd elismerő oklevéllel jutalmazta őt.

Galéria:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában