Frissen Zalából

2021.08.07. 06:50

Ez lesz az utolsó nyílt nap a zalaegerszegi járműipari tesztpályán

Augusztus utolsó vasárnapján újra megnyílik a közönség előtt a járműipari tesztpálya, ahol a következő években hasonló rendezvényt már nem tartanak.

Arany Gábor

Dén Dániel, Ihos József, dr. Gasztonyi Beáta és Vigh László invitál mindenkit a rendezvényre Fotó: Pezzetta Umberto

Erről is szólt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a program tájékoztatóján, dr. Gasztonyi Beáta, a megyei kórházi főigazgatója, Ihos József humorista, valamint a közönségnapot koordináló Dén Dániel társaságában.

– Ez az utolsó alkalom megtekinteni a tesztpályát, mely novembertől csak a járművek mérésére, vizsgálatára érkező cégeket, kutatókat fogadja – közölte Vigh László.

Felidézte: az elmúlt két évben a nyílt napokon fél­ezren tekintették meg a létesítményt. Idén a megye összes településének polgármesterét és önkormányzati képviselőjét meghívja a bejárásra. Rajtuk kívül is várnak mindenkit: eddig a legfiatalabb látogató 2, a legidősebb 86 éves volt a ZalaZONE közönségnapjain.

Dén Dániel, Ihos József, dr. Gasztonyi Beáta és Vigh László invitál mindenkit a rendezvényre Fotó: Pezzetta Umberto

Az iskolakezdés előtti utolsó vasárnapon kényelmes tempóban gurulja végig a mezőny az aszfaltcsíkokat. A tervek szerint önvezető autók bemutatója is megtekinthető lesz.

A túra kapcsán dr. Gasztonyi Beáta, hangsúlyozta: a szabad levegőn végzett mozgás fizikai és lelki egészségünk szempontjából korosztálytól függetlenül fontos. Hozzátette: részt vesz a programon. Erre invitálta Vigh László a Zalaapátiban élő Ihos Józsefet is, aki elismerését fejezte ki a beruházás láttán.

A közönségnapra jelentkezni Vigh László Facebook-oldalán lehet – mondta el Dén Dániel. Ott lehet regisztrálni, ami ugyan nem feltétele a részvételnek, de a létszám ismerete fontos a szervezőknek. A ZalaZONE fogadóépülete elé várják az érdeklődőket, és innen indul a túra 9 órakor. Rendkívül kedvezőtlen időjárás esetén a program elmarad, pótlása pedig nem lesz egyszerű, mert sorban következnek a nagyobb rendezvények.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában