Frissen Zalából

2021.08.01. 20:00

Autós üldözés, Kékszalag, a zalai Sznopek Veronika diadala – Ezek történtek júliusban

A hónap legfontosabb hírei közül válogattunk.

zaol.hu

Idén is népes mezőny gyűlt össze

Fotó: Keszey Ágnes

Elütöttek egy gyalogost Zalaegerszegen

Július 5-én délután négy óra körül gyalogost gázolt egy személyautó a Balatoni úton. A Stadion utcából balra, a városközpont felé a Balatoni útra kikanyarodó jármű a zebrán ütötte el a 76 éves gyalogos férfit, akinek ellátására mentő érkezett a helyszínre – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az áldozat súlyos koponyasérülést szenvedett, ezért a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba szállították.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Tragikus karambol – Két zalakomári halt meg a szörnyű balesetben

Július 8-án 15 óra 14 perc körül a 6816-os út Nemesvid és Nemesdéd közötti szakaszán egy teherautó személyautóval ütközött. Az ütközés során a személyautó 46 éves zalakomári sofőrje és 26 éves, szintén zalakomári utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették – adtunk hírt a tragikus kimenetelű balesetről.

Fotó: police.hu

Halálos baleset történt Misefánál, a 35 éves sofőr a helyszínen életét vesztette

Július 9-én reggel negyed hét körül lesodródott az útról, és árokba borult egy Mazda típusú személyautó a 7362-es út Nemesrádó és Misefa közötti szakaszán. Hárman utaztak benne, akik közül ketten ki tudtak szállni, a járművet vezető 35 éves kisvárdai férfit a műszaki mentést végző pacsai hivatásos tűzoltók szabadítottak ki a jármű alól. A sofőr belehalt a sérüléseibe, utasai súlyosan megsérültek – számoltunk be a szerencsétlenségről.

Fotó: ZMRFK

Pécsről jön a traumatológiai osztályvezető – Palkovics László megszólalt a zalaegerszegi kórház ügyében

Június végén felmondott hét traumatológus orvos a megyei kórházban. Az intézmény július 9-én tette közzé az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményét, miszerint szorosabbra fűzi az oktatási-betegellátási együttműködését a Pécsi Tudományegyetemmel a traumatológiai ellátás területén. Prof. dr. Palkovics László arról tájékoztatta lapunkat, hogy a szívsebészeti osztály példája a követendő. Hozzátette, hogy Pécsről érkezik új vezető a traumatológiai osztály élére. Teljes írásunk itt olvasható!

Laboratóriumi vizsgálatra küldendő mintákat készít elő a sürgősségi
betegellátó osztály munkatársa, Balogh Zsuzsanna ápolónő
Fotó: Pezzetta

A zalai Sznopek Veronika lett a Mestercukrász győztese

A hónap elején büszkén írtuk meg olvasóinknak, hogy a zalai Sznopek Veronika is versenyez az RTL Klub Mestercukrász vetélkedőjében. A zalaszentgróti rendőr és hobbicukrász sokáig a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője volt, mára az édességek világában is egyre otthonosabban mozog. Kitartása és tehetsége döntőt hozott számára, amelyen Menyhárt Kornél ellenében győzelmet aratott.

Sznopek Veronika
Fotó: Tulok András / RTL Magyarország

Kigyulladt a nagykanizsai „Citromsziget”

Július 20-án hajnalban kigyulladt az 1902-ben átadott József főherceg laktanya, a „Citromsziget” tetőszerkezete Nagykanizsán, a Dózsa György utcában. A városi, a zalakarosi és a letenyei hivatásos tűzoltók oltották a tüzet, valamint a helyszínre érkezett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Vizsgálatot indítottak, hogy mi okozhatta a nagy területen pusztító tüzet az évek óta lakatlan épületben. Írásunk erről itt található!

Autós üldözés zajlott Zalaegerszegen

Július 20-án kora délután egy ámokfutó zavarta meg a békésen közlekedőket Zalaegerszegen, aki nagy sebességgel menekült a rendőrök elől a belvárosban. A járművet a Balatoni úti felüljárón szerették volna közlekedésrendészeti ellenőrzés alá vonni, ám a sofőr a rendőri jelzésnek nem engedelmeskedett, 40 perces üldözés után Zalaköszvényes külterületén sikerült megállítani. A gépjárművet egy 31 éves büntetett előéletű férfi vezette, aki négy utast, köztük egy gyermeket szállított. A nem mindennapi eset után elrendelték a sofőr letartóztatását.

A kitartás diadala – újabb megható zárás a Kékszalagon

Július 22-én rajtolt el és július 24-én ért véget az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, amelyen több mint 330 hajó ért érvényesen célba, a mezőny Keszthelynél fordult. Az idei versenyt az RSM nyerte, ezzel a Vándor Róbert kormányozta katamarán megvédte tavaly megszerzett címét. A második helyen a Raiffeisen Fifty-Fifty végzett, míg a harmadikon az AUDAX Django. A versengés mozzanatait folyamatosan követhették olvasóink, cikkünk itt érhető el!

Sallói István távozik a ZTE FC-től

Július 24-én kora délután a klub hivatalosan bejelentette, hogy távozik Sallói István sportigazgató, aki 2018-tól töltötte be ezt a posztot. A szakember a Nemzeti Sport honlapján megjelent információ szerint Kovács Zoltánt követheti a MOL Fehérvár FC sportigazgatói posztján.

Sallói István
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában