Frissen Zalából

2021.08.06. 11:30

A nagy fokú porterhelés miatt írtak petíciót az önkormányzatnak három utca lakói is Nagykanizsán

Egészségük védelmében, a nagy fokú porterhelés miatt írtak petíciót az önkormányzatnak a Harmat, a Hegybíró és a Kanyar utca lakói.

Pásztor András

A lakók a minap adták át petíciójukat Szabó Szilárdnak (középen) Fotó: Gergely Szilárd

A szabadhegyi városrész e részén 25 éve nincs aszfaltos út, pedig erre többször is ígéretet kaptak az itt élők. A lakók a problémával Szabó Szilárdot, a terület önkormányzati képviselőjét is megkeresték, aki a közelmúltban bejárást is szervezett a területen. – Ez a három utca belterületnek számít, de sem aszfaltos út, sem csapadékvíz-elvezetés, sem pedig közvilágítás nincs a területen – foglalta össze a lakók problémáját a képviselő.

Szabó Szilárd elmondta: a bejárás során a hivatal és a városüzemeltető társaság szakemberei úgy saccolták: körülbelül ezer négyzetméternyi útfelületet kellene leaszfaltozni, melynek költsége megközelíti a 10 millió forintot.

– Úgy gondolom, ekkora összeg elkülönítése nem okozhat problémát egy megyei jogú város számára, arról nem is beszélve, hogy az itt élők korábban konkrét ígéretet is kaptak a helyzet megoldására – emelte ki a képviselő.

A lakók a minap adták át petíciójukat Szabó Szilárdnak (középen) Fotó: Gergely Szilárd

– Korábban mindig azzal utasították el a kérelmünket, hogy majd a szennyvízhálózat kiépítése után aszfaltozzák le az utakat, de a hálózat is elkészült már 8-10 éve – vetette fel Tímár Ferenc, a Harmat utca egyik lakója.

– Ez a fajta mészkőzúzalékos burkolat esőben pillanatok alatt sártengerré alakul, ha pedig éppen nem esik, nem tudunk levegőt venni a hatalmas portól – vette át a szót Ámon István, a Kanyar utca egyik lakója.

– Nem tudunk szellőztetni, de még a kertbe sem tudunk kiülni, a mészkőpor mindent belep, a fákon, a bokrokon ujjnyi vastagon megtalálható – folytatta a panaszáradatot Proszenyák Anett, a Szabadhegyi utca lakója.

– A szálló por az egészségünket veszélyezteti, ezért nem tudunk ígéretekre várni, végre megnyugtató megoldást szeretnénk – szögezte le Lantos Tamás, aki szintén a Kanyar utcában lakik.

A petíciót a három utca összes lakója aláírta, és a minap át is adtak Szabó Szilárdnak.

– A problémát természetesen felvetem a következő közgyűlések valamelyikén, mivel azt gondolom, hogy jogos az itt élők kérelme – fogalmazott a képviselő, aki hozzátette: korábban már interpellált e tárgy­körben, de most egy átfogó előterjesztést is készít, s bízik abban, hogy sikerül forrást találni legalább az aszfaltozásra. Már csak azért is, mert az említett három utca a kanizsai belterületek egy százalékába tartozik, ahol még nincs szilárd útburkolat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában