építés alatt

2021.07.10. 09:00

Várhatóan tavasztól már látogatható lesz az új alsóerdei sportközpont

Az építés alatt álló sportközpont Zalaegerszeg legnépszerűbb helye lesz, ahol minden korosztály megtalálhatja a kikapcsolódás lehetőségét.

zaol.hu

Ezt Vigh László országgyűlési képviselő fogalmazta meg a keddi sajtóbejáráson. Számos különlegesség várja majd a családokat, példaként az egész évben használható sípályát emelte ki. Végezetül a látottak alapján elismerését fejezte ki a tervekért, és az eddig elvégzett munkáért.

Utóbbiakról Gecse Péter alpolgármester adott tájékoztatást. Szavaiból kitűnt, hogy a határidőket tartva folyik a munka, a műszaki készültség elérte a 80 százalékot. Arról is szólt, hogy az alsóerdei sport- és szabadidőközpont előtti útszakaszt átépítik, kanyarodósáv épül, 300 méteren felújítják a burkolatot, valamint jelzőlámpával irányított kerékpáros-gyalogosátvezetés épül ki az északi végén, a városi vendégháznál.

A sport- és szabadidőpark várhatóan 2022 januárjára készül el, és az engedélyezéseket követően tavasztól nyitja meg kapuit. A látogatókat egyebek mellett 1500 négyzetméteres műanyag borítású sípálya, 22x44 méteres multifunkciós sportpálya, ugyanekkora füves pálya, valamint külön kosárlabdapálya várja. Lesz 870 négyzetméternyi rekortán futópálya és 720 négyzetméteren kerékpárpálya is. A játszó- és kalandpark mellett 1200 négyzetméteres KRESZ-park áll rendelkezésre, és lesznek több korosztályos workout-játszóterek. A kalandpark magaslati kötélpályával, mászótoronnyal 5300 négyzetméteren várja a bátrakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában