Frissen Zalából

2021.07.21. 07:00

Újjá kell éleszteni a „belassult” civil életet

Tizenegy civil szervezet képviselőjével és közéleti vezetőkkel találkozott Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóházban tartott civil konzultáción. A találkozó célja, hogy átfogó képet kapjanak a Zalában működő civil szervezetekről.

Jóna István

Szalay-Bobrovniczky Vince, Pácsonyi Imre, Vigh László, Horváth Rita, Cseresnyés Péter és Balaicz Zoltán beszélget a civil szervezetek helyzetéről a tegnapi találkozón

Fotó: Katona Tibor

Elsőként Horváth Rita, a Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője köszöntötte a jelenlévőket.

Cseresnyés Péter ország­gyűlési képviselő, államtitkár a rendezvényen azoknak az álcivileknek a romboló tevékenységéről is beszélt, akik nem valami mellett, hanem valami ellen harcolnak. Vigh László országgyűlési képviselő pedig a civil szervezetek fontosságát emelte ki, akik a településeken fontos munkát végeznek, rendszerint ingyen. Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke a civilek közösségápoló és -megtartó munkájára világított rá. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a civil szervezetekkel ápolt jó kapcsolatot hozta példának.

Szalay-Bobrovniczky Vince, Pácsonyi Imre, Vigh László, Horváth Rita, Cseresnyés Péter és Balaicz Zoltán beszélget a civil szervezetek helyzetéről a tegnapi találkozón
Fotó: Katona Tibor

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta, hogy hazánkban a civil szervezetek közül a zalaegerszegiek az élvonalba tartoznak. Hozzátette: látják a pandémia okozta gondokat, és azon dolgoznak, hogy újjáélesszék az emiatt belassult civil életet. A köszöntők után a civil szervezetek képviselői mondhatták el észrevételeiket, problémáikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában