Frissen Zalából

2021.07.02. 10:00

Termelői piacot rendeztek az idősotthon lakóinak Zalakomárban

Első alkalommal rendeztek termelői piacot csütörtökön a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett Gondviselés Háza Aranytölgy Időskorúak Otthonában.

Horváth-Balogh Attila

A zalakarosi Molnár Veronika lekvárt, befőttet, szörpöt ajánl András Lászlónénak. Mellettük Müller Nándorné

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Müller Nándorné intézményvezető elmondta: az ötlet kolléganője, Szabados Renáta fejéből pattant ki, és a programot a hatályos pandémiás szabályok betartásával váltották valóra.

A zalakarosi Molnár Veronika lekvárt, befőttet, szörpöt ajánl András Lászlónénak. Mellettük Müller Nándorné Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Az otthonban sok a mozgásában korlátozott, illetve demens lakó, akik nem járnak az intézmény falain kívül és évek óta nem voltak piacon – folytatta az intézményvezető. – Pedig fiatalon valamennyien szerettek piacra járni. Több kézművesterméket előállító őstermelőt hívtunk meg, lehetett kapni pogácsákat, süteményeket, lekvárokat, szörpöket, sajtokat, levendulás dolgokat. Az ötletet jól fogadták a lakók, ezért úgy gondoljuk, hogy a termelői piac hagyomány lesz.

Tetszett a piac a március elseje óta az otthonban lakó Pernecker Bélánénak, aki elárulta, hogy házi sárgabaracklekvárt vásárolt, mert nagyon szereti. Hasonlóan nyilvánult meg a 91 éves, de szellemileg még bámulatosan friss Németh Istvánné is, akinek nemcsak a standok tetszettek, hanem a háttérben szóló hangulatos zene is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában