Élmények a fedélzeten

2021.07.03. 07:00

Szombaton indul a jubileumi hajózási főszezon a Balatonon

Szombaton kezdődik a Balatoni Hajózási Zrt. ­(Bahart) 175. hajózási főidénye, melyet a társaság idén nyáron is augusztus utolsó vasárnapjáig, 8 hétre hirdetett meg. A 16 kikötőből induló, településeket összekötő hajózási útvonalakon intenzívebb menetrenddel, sétahajózással és programhajózási lehetőségekkel várják a hajózni vágyókat. A társaság a 2021-es szezonban nagyszabású programsorozattal, látványos aktivitásokkal, felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumát.

ZH

A nyaralók hajóval is felkereshetik a régió nevezetességeit. Képünkön a Szent Miklós-hajó

Fotó: BAHART

A ma kezdődő, 58 napos személyhajózási főszezonban 16 kikötőből összesen 12 útvonalon indulnak a Bahart településeket összekötő menetrendi hajójáratai, ez összesen 3362 előre meghirdetett járatot jelent, tájékoztatta lapunkat a társaság.

Júliusban és augusztusban a két legkedveltebb útvonalon (Siófok–Balatonfüred–Tihany, illetve Fonyód–Badacsony) naponta összesen hat-hat menetrendi járat indul a déli és az északi partról is. Ezenfelül péntek-szombat-vasárnap a késő esti órákban is elérhető Siófokról Balatonfüred és fordítva.

A nyaralók hajóval is felkereshetik a régió nevezetességeit. Képünkön a Szent Miklós-hajó
Fotó: BAHART

A további átkelő járatok mellett a part menti hajójáratok is lehetőséget biztosítanak a tó körüli élménydús közlekedésre. Hajóval is el lehet jutni Keszthelyről vagy Balatonlelléről, Balatonboglárról Badacsonyba, Balatonboglárról akár Tihanyba, a keleti medencében pedig mindennap Balatonalmádiból és Alsóörsről Balatonfüredre és Tihanyba.

A Balaton-parti településeket összekötő menetrendi hajózás biztosításával a Balatoni Hajózási Zrt. célja, hogy a tónál nyaralók hajóval keressék fel és ismerjék meg a régió nevezetességeit.

A megújult menetrendi hajókon található utastájékoztató eszközökön a balatoni hajózás történelmét és a Balaton-parti települések látnivalóit, szolgáltatásait bemutató kisfilmeket ismerhetnek meg az utazók. A nagyobb hajókon gyereksarok várja a családosokat. A kisgyermekek ingyen utazhatnak a menetrendi hajókon a Kajla útlevéllel, míg szüleik Szép Kártyát is használhatnak.

Emellett számos program vár kicsiket és nagyokat a ­Bahart-hajók fedélzetén és a parton is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában