Frissen Zalából

2021.07.28. 07:00

Szigorítás! Mutatjuk, hogyan változnak a büntetési tételek Szlovéniában

Változnak bizonyos közlekedési szabályok megsértésének büntetési tételei Szlovéniában. A mozgássérültparkolókat jogosulatlanul használó járművezetőkkel szemben szigorúbban lépnek fel, de a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használatáért is többet kell fizetni a jövőben.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dusan Petkovic

Előbbi esetben az eddigi 80 euró helyett 200 eurós pénzbírságra kell számítaniuk a járművezetőknek, míg a vezetés közbeni mobiltelefonálás büntetési tétele 250 euróra emelkedik, s három büntetőpont is jár mellé. Módosul a sebesség túllépésének néhány büntetési tétele is, ám itt enyhítést hozott a közlekedési szabályok törvényének felülvizsgálata. Lakott területen belül, valamint minden további olyan helyen, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 50 km/óra, legfeljebb 10 km/órás túllépés esetén 40 euró, 10-20 km/órás sebességtúllépésnél 120 euró, 20-30 km/órás túllépéskor 250 euró, ezt meghaladó sebességtúllépés esetén 500 euró lesz a pénzbírság mértéke. Amennyiben a megengedett legnagyobb sebesség duplájával, vagy annál is gyorsabban közlekedünk, 750 euró a büntetés.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában