Frissen Zalából

2021.07.09. 09:00

Szabad téren tartotta meg idei közgyűlését a Söjtöri Polgárőr Egyesület

A járványügyi korlátozások miatt szabad téren tartotta meg idei közgyűlését a Söjtöri Polgárőr Egyesület. Az összejövetel fontos napirendi pontja volt az elnökválasztás.

Varga Andor

A közgyűlésen Dominkó Tamás 20 éves polgárőr tevékenységéért emléklapot vehetett át Török Ivántól Fotó: Orsós Tibor

A 42 taggal működő civil szervezet a helyi önkéntes tűzoltók szertárépületében lett albérlő a közgyűlés idejére, mely után bográcsban főtt vacsora és baráti együttlét zárta a napot. De előbb persze a munkára kerítettek sort: a megjelentek megtárgyalták és elfogadták a 2020-as évről szóló szakmai, pénzügyi és felügyelőbizottsági beszámolót, majd újabb öt évre bizalmat szavaztak az elnök Török Ivánnak.

A közgyűlésen Dominkó Tamás 20 éves polgárőr tevékenységéért emléklapot vehetett át Török Ivántól Fotó: Orsós Tibor

- Az elmúlt időszakot egyesületünk szempontjából is a koronavírus-járvány határozta meg elsősorban – mondta a régi-új polgárőr vezető. – A legfontosabb, hogy csak egyéni szolgálataink vannak, ami a statisztikákban is látszik: jóval kevesebb a szolgálatban töltött órák száma, de a kollégák 2020-ban így is 332 napon kinn voltak a faluban.

Fontos feladat volt menet közben az autónk fertőtlenítése és a személyes védekezés, ehhez a megyei szövetségtől kaptunk segítséget, fertőtlenítő szer és szájmaszkok formájában. A söjtöri egyesület 42 taggal működik, és nagyon büszkék rá, hogy az elmúlt másfél év során hat ifjú polgárőr is csatlakozott a szervezethez.

A jövőben a szervezet rendezvények terén erősítene. Ennek jegyében augusztus 14-én meghívásos csapat horgászversenyt rendeznek a pusztaszentlászlói tónál, szeptember 24-én pedig kirándulást szerveznek Budapestre, ahol a Fiumei úti sírkertben felkeresik a falu nagy szülöttje, Deák Ferenc mauzóleumát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában