Frissen Zalából

2021.07.14. 07:00

Sportpálya létesült az óvodásoknak Újudvaron

Futball-, kézi- és kosárlabdajátékra is alkalmas multifunkcionális sportpálya műszaki átadását tartották kedden a település óvodájának udvarán.

Horváth-Balogh Attila

Cseresnyés Péter és Jakab Sándor a pályán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A modern, úgynevezett rekortán borítású, kifejezetten az óvodás korcsoportnak szánt mini sportkomplexum az első ilyen jellegű beruházás nemcsak Cseresnyés Péter miniszterelnöki megbízott, államtitkár, országgyűlési képviselő választókörzetében, hanem egész Zalában, és ezt több is követi majd a politikus reményei szerint. A fejlesztés a Magyar falu program „Irány a pálya!” programelemének támogatásával valósult meg. – Nagy örömmel jöttem el a mai műszaki átadásra, hiszen választókörzetemben ez az első, ilyen burkolattal rendelkező sportpálya, de remélem, nem az egyetlen – bizakodott.

Cseresnyés Péter és Jakab Sándor a pályán
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Kiváló, nagyon komfortos és biztonságos körülményeket kínál az óvodások mozgáskoordinációjának fejlesztéséhez – mondta Cseresnyés Péter. – Ha 2022 után is a mi kormányunk marad, a teljes egészében hazai finanszírozású Magyar falu program folytatódni fog, és arra biztatom a polgármestereket, ha településük óvodája, iskolája mellé szeretnének ők is ilyet, bátran pályázzanak majd.

Jakab Sándor polgármestertől megtudtuk: az ünnepélyes avatás a tanévnyitón lesz.

– Eredetileg egy másik pályázaton gondolkodtunk a képviselő-testülettel, játszótéri elemeket vásárolhattunk volna az óvoda udvarára ötmillió forintból, de aztán megjelent a 8×16 méteres sportpályára vonatkozó kiírás – idézte fel a településvezető. – Végül emellett, s úgy vélem, jól döntöttünk, a beruházásra Cseresnyés Péter közbenjárásának köszönhetően közel 30 millió forintnyi támogatást nyertünk el, ebből sporteszközöket is beszereztünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában