Frissen Zalából

2021.07.01. 12:00

Profikat és amatőröket is vár a bödei pajtaszínház

A faluház szomszédságában épített pajtaszínházat adtak át a községben, melyre a Göcsej-Zala Mente Leader Egyesület segítségével nyert pályázati forrást az önkormányzat. A 230 négyzetméteres közösségi tér kivitelezése 11,7 millió forintba került.

Jóna István

Az avatón Vigh László és Ujj Tibor virágcsokorral köszönte meg dr. Tóth-Árvai Viktória aljegyző, illetve Bencze Ildikó jegyző munkáját

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Jóna István

Az ünnepélyes átadón Ujj Tibor polgármester a negyven évvel ezelőtti időkre emlékeztetett, amikor a község akkori vezetése sokat harcolt a tanáccsal azért, hogy legyen a fiataloknak egy olyan helyisége, ahol összejöhetnek. Akkoriban a faluház helyén egy tsz-iroda állt, elhanyagolt állapotban. Az 1990-es évekre aztán társadalmi munkában felújították a lerobbant épületet, és létrehozták az első közösségi teret Bödén.

– Az elmúlt években a faluközpontban megépült a sportpálya, majd a sportöltöző, most pedig a pajtaszínház – fogalmazott a polgármester. – Elértünk oda, hogy 50 méteres körben három közösségi épületünk is van, ahol lehetőség nyílik a fiataloknak a találkozásra, kikapcsolódásra.

Az avatón Vigh László és Ujj Tibor virágcsokorral köszönte meg dr. Tóth-Árvai Viktória aljegyző, illetve Bencze Ildikó jegyző munkáját Fotó: Jóna István / Zalai Hírlap

A pajtaszínház építését idén januárban kezdték meg, Császár János építész tervei alapján, aki ingyen vállalta a munkát, ezzel segítve a közösség fejlődését. A pajta időtállóra sikerült, hiszen 7,5 köbméter betont, egy tonna vasat és 10 köbméter faanyagot építettek be az épületbe. A 45 négyzetméteres színpadon környékbeli amatőr társulatoknak szeretnének fellépési lehetőséget biztosítani, de emellett a Déryné program segítségével profi előadásokat is szeretnének a községbe hozni.

– Tudatos településfejlesztés folyik Bödén – jelentette ki a rendezvényen Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. – A fejlesztések nyomán gyönyörű falukép kezd kialakulni a településen, és a szép eredmények a közösség munkáját dicsérik.

A pajtaszínházat először augusztus 14-én, a falunapon töltik majd meg programmal, és azon a napon az energetikai felújításon átesett faluházat is átadják használóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában