Megújítják

2021.07.08. 11:00

Megújul a volt Sport kemping területén lévő Erzsébet liget Keszthelyen

A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület sétára, beszélgetésre hívta a helyieket, akik megismerkedhettek az Erzsébet liget történetével, élővilágával, majd az uzsonnát követően kötetlen beszélgetés következett a környezet értékeiről, a természet csodáiról és az emberi felelősségről.

zaol.hu

Nagy Bálint polgármester kiemelte, a Klímapiknik az önkormányzat és a civilek közös kezdeményezése, amely nemcsak figyelemfelhívó rendezvény, hanem alkalmas a véleménycserére, javaslatok megfogalmazására is. Emlékeztetett: a volt kemping korábban nem számított hivatalosan zöldterületnek, az átminősítést még 2019 végén kezdeményezte.

A Klímapikniken a polgármester bemutatta a város terveit, amelyek fókuszában az áll, hogy megújítják Keszthely teljes, mintegy 4,5 kilométeres partszakaszát. Ennek egyik fontos eleme, hogy területeket nyitnak ki a part felé, miközben ligetes, fás sétányt hoznak létre a kutyás piknikkerttől egészen a Libás strandig.

Erről korábban társadalmi egyeztetést kezdeményeztek, és a helyiek ötleteit, javaslatait is figyelembe veszik a tervezés során a szakemberek tanácsai mellett. Ebbe a folyamatba illeszkedik az Erzsébet liget rekonstrukciója, amely nyáron kezdődik, és az ősz közepére befejeződik.

A beruházás során közösségi tér jön létre fedett kiülőkkel, padokkal, ismeretterjesztő táblákkal. A költségeket fele-fele részben a Balatoni Fejlesztési Tanács, illetve az önkormányzat saját forrásból finanszírozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában