együttműködésből született

2021.07.07. 13:00

Lemezbemutató gyermekkoncertet tartottak Lendván

Bár már korábban megjelent, a pandémiás időszak miatt csak most nyílt lehetőség annak a CD-mellékletet is tartalmazó, egyedi dalos kifestőfüzetnek a muravidéki bemutatására, amely a Junior Príma díjas Laposa Júlia, valamint a Kossuth-díjas Kaláka együttműködéséből született.

zaol.hu

A kiadvány kapcsán a zalai népzenész közös gyermekkoncertet adott az immár több mint ötven éve működő zenekar három tagjával, Gryllus Dániellel, Becze Gáborral és Radványi Balázzsal. A műsorban Laposa Júlia zenésztársai, azaz Timár Márton, Szili Péter és ifjabb Horváth Károly szintén közreműködtek.

A népzenész a Népi hang-színek: tavasz-nyár című kiadvány kapcsán arról beszélt, hogy az egy sorozat része, s ez a kifestőfüzet a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet támogatásának köszönhetően már valamennyi muravidéki óvodába és általános iskolába eljutott.

A magyar nyelven tanuló szlovéniai gyermekek számára akár oktatási segédanyagként vagy foglalkoztatóként is használhatják a pedagógusok. A Kaláka együttes a programot követően önálló koncertet is adott a Bánffy-központ udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában