Frissen Zalából

2021.07.30. 10:00

Látni, ami átörökítésre érdemes – Látóút Szécsiszigeten

A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóságának látóútprogramja keretében tettek látogatást zalai polgármesterek és az intézet munkatársai a településen.

Korosa Titanilla

A látóút résztvevői, középen balra Nagy István, Matyasovszky Margit és jobbra Végi Csaba

Fotó: Korosa Titanilla

Matyasovszky Mar­git, az NMI Zala megyei igazgatója a látogatással kapcsolatban elmondta, hogy a program keretében olyan kistelepüléseket keresnek fel, melyek példaértékű fejlődésen mentek keresztül. Igyekeznek megmutatni mindazokat a látnivalókat, amik átörökítésre érdemesek.

A látóút résztvevői, középen balra Nagy István, Matyasovszky Margit és jobbra Végi Csaba
Fotó: Korosa Titanilla

A látóútra most olyan településvezetőket hívtak, akik hasonló karakterű falvakban dolgoznak, ahol a népesség már fogyásnak indult, azonban vannak olyan értékeik, melyek fejlesztésével életet lehet vinni. Erre jó példa Szécsisziget, ahol a helyi épített örökségre támaszkodva élesztették fel a települést. Nagy István, Szécsisziget polgármestere örömét fejezte ki a látóútprogram kapcsán.

– Településünkön az utóbbi években a turizmust igyekszünk fejleszteni és programokkal megtölteni a falut – mondta. – Ezért is tartom fontosnak az ilyen találkozókat, mert ilyenkor szélesebb körben tudjuk megismertetni magunkat, a látnivalókat, és bízunk benne, hogy minél több látogató érkezik ide.

A látóút programja kulturális műsorral kezdődött. A kastély magtártermében zajló népzenei tábor résztvevői és oktatói adtak műsort, majd Végi Csaba esperes mutatta meg a templomot, meglátogatták az Andrássy-Szapáry kastélyt, majd falusétát is tettek a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában