kormányzati támogatással

2021.07.17. 13:00

Kerékpáros-paradicsom épül a zalaegerszegi Alsóerdő északi határában

A 4300 négyzetmétert meghaladó méretű önkormányzati területen 10 millió forintos kormányzati támogatással épül meg a pumptrack avagy pumpapálya, amely térhódítását a kétezres évek elején kezdte Nyugaton, majd néhány éve hazánkban is megjelent.

Az új keletű sportban a kanyarokból, különféle döntött ívekből, egyenes szakaszokból álló pályán hullámok sokasága várja a kerékpárost, aki testét pumpálva mozgatja, és így hajtja a kerékpárt, lehetőleg tekerés nélkül. Emellett itt a bringaparkban lesz még technikai pálya, ugratóval, sziklakerttel. Szabó Zoltán, a pálya kiépítését kezdeményező Zöld Irány Egyesület vezetője, a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület utánpótláscsapatának edzője elmondta: a térségben egyedülállónak számító pálya kialakítása lehetővé teszi, hogy akár nemzetközi versenyeket is fogadjon. Balaicz Zoltán polgármester a fejlesztéssel kapcsolatban hangsúlyozta, a bringapark jól illeszkedik az alsóerdei szabadidőközponthoz. Üde színfoltot teremt, nemcsak sportrendezvények helyszíne lehet, hanem vonzó turisztikai attrakció is. A tervek szerint pár héten belül már birtokba lehet venni a több elemből összekapcsolódó, összesen közel fél kilométer hosszúságú, ötven hullámmal megépülő pályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában