Frissen Zalából

2021.07.19. 07:00

Jubilált a Bábparádé Hottón

Szakmai találkozónak indult, de egy évtized után elmondható, hogy hangulatos fesztivállá nőtte ki magát a Hottói Bábparádé.

Jóna István

A pécsi Bóbita Bábszínház Robin Hood című előadása látható, Czéh Dániel, Keresztény Tamás és Balog Zita szereplésével, ami nagy sikert aratott.

Fotó: © Katona Tibor

A tizedik jubileumra, ami a pandémia miatt egy évet csúszott, kétnapos programmal készültek a szervezők. Az időjárás kegyes volt hozzájuk, hiszen pénteken és szombaton is elkerülte az eseményüket az eső és közel négyszázan látogattak ki a faluház kertjében kialakított rendezvénytérre. A szervezők a környezettudatosságra és a felnőttek kikapcsolódására is figyeltek.

Pénteken a pécsi Márkuszínház előadásában A helység kalapácsa című felnőtt bábjátékkal kezdődött a rendezvény.

A pécsi Bóbita Bábszínház Robin Hood című előadása látható, Czéh Dániel, Keresztény Tamás és Balog Zita szereplésével, ami nagy sikert aratott.

-Szerettük volna, ha a gyerekek mellett a felnőttek is megtapasztalnák, hogy lehet a bábokon keresztül is komolyabb témákat feszegetni – tájékoztatott Varga Péter, a Ziránó Színház vezetője.

A szombaton fa ügyességi játékok, látványos felhővadászat és fénylabirintus szolgálta a gyerekek kikapcsolódását. A fesztiválnak tangóharmonika zene varázsolt kellemes atmoszférát. Az érdeklődők Csalóka Péter és Robin Hood kalandjait láthatták a színpadon.

A rendezvény zárásaként Vincze Ferenc Hottó polgármestere egy tortával köszöntötte a jubiláló találkozót és szervezőit.

Galéria:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában