Frissen Zalából

2021.07.01. 13:00

Hitellel fejleszt Lenti

A veszélyhelyzet idején meghozott döntésekről, valamint fejlesztési célú hitel felvételéről is döntött az önkormányzati képviselő-testület szerdai soros ülésén.

Korosa Titanilla

Horváth László polgármester beszámolt a veszélyhelyzet ideje alatt alkotott helyi rendeletekről, határozatról. Elhangzott: tavaly november 4. és idén június 15. között a testületi tagokkal való egyeztetések után mintegy 400 esetben hozott döntést a város vezetője.

Tegnap határoztak a képviselők fejlesztési célú hitel felvételéről, 197 millió forint összegben, 10 éves futam­idővel. A hitelfelvételre pályázati beruházások eredményes megvalósítása miatt van szükség. Az összegből a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában melegkonyha és étterem fejlesztéséhez mintegy 146 millió forintot, a zöldváros programhoz pedig 50 millió forintot rendelnek hozzá.

A beérkező ajánlatok alapján a legalacsonyabb kamatfelárat az OTP Bank Nyrt. adta, így ezzel a pénzintézettel köt szerződést az önkormányzat.

Emellett felülvizsgálta a testület a Mesevár Óvoda szervezeti és működési szabályzatát, valamint a Lenti Polgármesteri Hivatal és a Napsugár Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat között létrejött együttműködési megállapodást. Mindkét esetben jogszabályi változások átvezetése miatt volt erre szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában