Frissen Zalából

2021.07.07. 11:40

Hello Keszthely! Interaktív város született a telefonon

Megszületett Magyarország első interaktív városa. A Hello Keszthely! telefonos applikáció amellett, hogy a közösségépítés új szintjét jelenti, hiteles információkat nyújt, kihívásokat tartogat és kedvezményeket biztosít a város és a környezetében található 30 település polgárai számára. Persze, a turisták számára sem haszontalan.

Péter B. Árpád

Ők már letöltötték… Diákok és a város turisztikai szakemberei az applikációt bemutató sajtótájékoztatón, balról a harmadik Nagy Bálint, a negyedik Tóthi Attila

Fotó: Andras Belovari

A fejlesztést bemutató sajtótájékoztatón Nagy Bálint polgármester kiemelte, Keszthely másfél éve határozta el, hogy jelentősen előrelép a digitális térben, azért vezette be a Hello Keszthely! Facebook-oldalt, amely rövid idő alatt jelentős számú követőre tett szert és fontos platform lett, ahol hiteles és pontos információk nyerhetők a városról. Most pedig, az országban elsőként, egyelőre tesztüzemmódban, elindul egy telefonos applikáció, ami a helyiekkel való kapcsolattartás és a közösségszervezés teljesen új, modern megoldása.

Ők már letöltötték… Diákok és a város turisztikai szakemberei az applikációt bemutató sajtótájékoztatón, balról a harmadik Nagy Bálint, a negyedik Tóthi Attila

Az alkalmazás városmarketing célokat is szolgál, emellett támogatja a keszthelyi vállalkozásokat, használóinak kedvezményeket nyújt és hiteles, pontos információkat ad a városról.

– Virtuális közösségi tér lesz a Hello Keszthely! applikáció – hangsúlyozta Nagy Bálint, aki szerint az is fontos, hogy a város kulturális kincsei iránt felkeltsék az érdeklődést számos hasznos és praktikus funkció mellett. – Az alkalmazás hivatalos bemutatója ősz elején lesz, de már addig is érdemes regisztrálni és használni, mert a visszajelzéseket, az észrevételeket a fejlesztők figyelembe veszik és beépítik a következő időszakban, hogy az app minél inkább megfeleljen az igényeknek.

A közösségfejlesztés új szintje. Az applikációt bemutató sajtótájékoztatón balról a harmadik Nagy Bálint, a negyedik Tóthi Attila

Tóthi Attila, a számos szakmai díjat besöprő fejlesztő csapat vezetője a sajtótájékoztatón elárulta: az elmúlt időszakban száznál több úgynevezett interakciós pontot hoztak létre Keszthelyen, ahol különböző kihívások várják az alkalmazást használókat. Olyan ez, mint egy számítógépes játék, csak a valóságban – jegyezte meg.

Például múzeumokat, vagy a város felújított játszótereit kell felkeresni, számos „feladat” helyi vállalkozásokhoz kapcsolódik, és azért is virtuális Keszthely-pont jár, ha valaki vért ad a kórházban.

Mindez pedig például kedvezményeket biztosít helyi üzletekben, boltokban, sőt, akár ingyenes parkolásra, vagy ajándéktárgyakra is beváltható.

A Hello Keszthely! app-pal letették a digitális parkolási rendszer alapjait is, hangsúlyozta Tóthi Attila, aki arra biztatta a térségben élőket, hogy regisztráljanak a hellokeszthely.hu weboldalon és vegyenek részt a tesztelésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában