Frissen Zalából

2021.07.24. 16:45

Erősíti határainak védelmét Ausztria

Erősíti határainak védelmét Ausztria, mert ismét egyre több illegális bevándorló próbál bejutni az ország területére – jelentette be szombaton Karl Nehammer belügyminiszter és Klaudia Tanner védelmi miniszter.

MTI

Sankt Margarethen im Burgenland, 2020. április 22. Osztrák rendõr ellenõriz egy autóst a magyar-osztrák határon, a Fertõrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya (Sankt Margarethen im Burgenland) közötti átkelõhelyen 2020. április 22-én. A két ország külügyminiszterének megállapodása értelmében a koronavírus-járvány miatt lezárt átkelõt ismét megnyitották, hogy megkönnyítsék az Ausztriában dolgozó magyarok közlekedését. MTI/Filep István

Forrás: MTI

Fotó: Filep István

Első lépésként négyszáz további katonát állítanak szolgálatba, így az eddigi 1000-ről 1400-ra emelkedik a határok őrizetével megbízott katonák száma Ausztriában.

Azt tapasztaljuk, hogy ismét emelkedik a határokon feltartóztatott bevándorlók száma: csak ebben az évben már 15 768 embert fogtak el, míg tavaly összesen 21 700 ilyen esetet jegyeztek fel – mondta Nehammer, hozzátéve, hogy az Európai Unió menekültügyi rendszere „kudarcot vallott”.

Megjegyezte, a Magyarországgal határos szakaszt különösen súlyosan érinti ez a probléma, idén már mintegy kétszáz embercsempészt vettek őrizetbe.

Az osztrák belügyminiszter a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy Ausztria ezen a téren nem kap támogatást az Európai Bizottságtól, amely „azzal tölti az idejét, hogy a menekültek szétosztásának kérdéséről vitatkozik”. Ausztriát különösen érzékenyen érinti az illegális bevándorlás – emelte ki, megjegyezve, hogy már ott él Európa egyik legnagyobb afgán közössége, miközben a menekültek útvonalán több mint tíz biztonságosnak számító ország található. „Az nem lehetséges, hogy Ausztria és Németország oldja meg az Afganisztán-problémát az EU számára” – fogalmazott Nehammer.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában