Frissen Zalából

2021.07.18. 13:00

Először tartottak rendezvényt az új közösségi helyen

Két évnyi, a pandémia miatt elszenvedett kényszerű bezárkózás után a tótszentmártoniak is megtartották első nagyrendezvényüket a hét végén.

Horváth-Balogh Attila

Hederics József, Stricz Zoltán, Dombai Tibor és Vlasics Lajos Fotó: Sz.A.

A szombati falunap – melyen Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő mondott köszöntőt – kisebbnek, nagyobbnak egyaránt sokféle programot kínált: délelőtt foci utcabajnokságra, valamint gyermek 11-es rúgó versenyre került sor a sportpályán, délután fellépett egyebek közt a Pántlika Táncegyüttes, a Tótszentmártoni Kulturális Egyesület, a Nagykanizsai Fúvószenekar, a Sumartonski Lepi Dečki és a Suhancok. A gyerekeknek arcfestés, ugrálóvár, ringlis kínált felhőtlen kikapcsolódást, a felnőtteket pedig főzőverseny, valamint a Szent Márton Borbarát Egyesület kitelepült borházaiban Vlasics Lajos, Hederics József, Mihovics István, Prémecz Ferenc és Vertarics István várták jóféle nedűkkel.

Hederics József, Stricz Zoltán, Dombai Tibor és Vlasics Lajos Fotó: Szakony Attila

– Hála Istennek, most újra lehetséges tágabb körben találkozni, egy jót beszélgetni, minderre kiválóan alkalmas a falunap, ami nem csak az első ilyen komolyabb eseményünk a pandémia óta, hanem az első olyan nagy rendezvénye a községnek, amire a nemrég felépült termelői piac környezetében kerülhet sor – magyarázta Dombai Tibor alpolgármester.

Az alpolgármester azt is jelezte: a termelői piac ünnepélyes avatását a hagyományos Márton napi vígasságok keretében képzelik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában