Frissen Zalából

2021.07.02. 09:00

Digitális képzés, mesterembereknek – Sajtótájékoztató Hévízen

Európai uniós forrásból hiánypótló digitális képzést szerveztek az építőipari kivitelezők számára, hogy támogassák a mikrovállalkozások fejlődését, illetve a korszerű technológia térnyerését az ágazatban. Erről esett szó az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) hévízi sajtótájékoztatóján.

Péter B. Árpád

Tordai Balázs és Németh László a sajtótájékoztatón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Németh László, a szövetség elnöke elmondta: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében elnyert 50 millió forint felhasználásával, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével (IVSZ) közösen valósítják meg az országos projektet.

Tordai Balázs és Németh László a sajtótájékoztatón
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

– Látjuk, hogy napjainkban szakemberhiánnyal küzdenek a vállalkozások, egyre kevesebb az olyan szakember, aki ki tudja szolgálni a lakosságot, ezért indítottuk el ezt a projektet, amely a piacon való megjelenést is elősegíti – szögezte le Németh László, hozzátéve: a képzésen alkalmanként húsz ember vehet részt. Eddig már kétszer tartottak háromnapos oktatást, és szervezik az utolsó etapot is, amely az építőipari projektekről szól majd – bemutatják például az úgynevezett épületinformációs modellt is a résztvevőknek.

Tordai Balázs, az IVSZ ipar 4.0 szakértője kiemelte: sok vállalkozó még mindig nem használja a közösségi médiát tevékenysége támogatására, ezért a programban ezeknek a platformoknak a lehetőségeivel is megismerkednek a résztvevők. Ráadásul a digitális eszközök az ajánlatok elkészítésében is nélkülözhetetlenek – hangsúlyozta a szakértő.

Tordai Balázs úgy fogalmazott, hogy nem számítógépes szakembereket képeznek, az a céljuk, hogy a mesterek jobban megismerkedhessenek a digitalizációs eszközök használatával, amiket aztán munkájuk során a saját javukra is felhasználhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában