Frissen Zalából

2021.07.17. 06:50

Átvették diplomájukat a Pannon Egyetem végzősei Zalaegerszegen

Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában 38 végzős hallgató és hozzátartozóik együtt ünnepelték tegnap a fiatalok diplomaszerzését.

Jóna István

202107016 Zalaegerszeg Pannon Egyetem Zalaegerszeg Egyetemi központ diploma átadő ünnepsége Katona Tibor KT Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

Dr. Németh István, a Zalaegerszegi Egyetemi Központ főigazgatója, a gazdálkodási kar dékánja nagyon velős és tartalmas útravalót adott köszöntőjében a hallgatóknak.

- Ez a diploma, amit most megszereztek, nem egy privilégium, nem egy jobb fizetés, nem kiváltság, ami önöket másoknál többé teszi. A kiváltság a kilencven watt, ami az embernek működéséhez kell, amit önök az életük során arra fognak használni, hogy a világot formálják. Önök az alkotói a világnak, a jövőnek – fogalmazott a főigazgató.

 

Arra kérte a hallgatókat, hogy éljék az életüket, hibázzanak, javítsák ki a hibáikat, törekedjenek a jóra, használják ezt a 90 wattot. Dr. Németh Sándor, a mérnöki kar dékánja kiemelte, hogy a most végzettek olyan korszerű tudással lettek felruházva, amely versenyképes és elismert a munkaerőpiacon.

Vigh László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy Zalaegerszeg az elmúlt évek fejlesztései révén olyan várossá vált, ahol a fiatal diplomás szakemberek is megtalálhatják a számításukat. A város nevében Gecse Péter alpolgármester beszélt, kiemelve: a magas szintű oktatás és a városban működő cégek fejlesztései nyomán számos lehetőség nyílik a jövőben a tanulni és dolgozni vágyók előtt. Az ünnepségen a mérnöki kar kiváló munkatársa kitüntetést vehette át Kokas Andrea ügyintéző. Az eseményen jelen volt dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában